Στο πλαίσιο του εργαστηρίου αλληλομάθησης στο Σ.Δ.Ε*. Μυτιλήνης
ο εκπαιδευόμενος Μάκης Πούλος παρουσίασε πρόσφατα την μέθοδο οξυμέτρησης λαδιού.
Υπεύθυνος του εργαστηρίου ήταν ο Θ. Σέντας.
Το λάδι περιέχει οξέα (κυρίως στεατικό, παλμιτικό και ελαϊκό).
Όσο λιγότερο το ποσοστό των οξέων που περιέχει τόσο καλύτερης ποιότητος είναι το λάδι.
Στο όξινο περιβάλλον του λαδιού ο δείκτης είναι άχρωμος,
ενώ την στιγμή της πλήρους εξουδετέρωσης των οξέων γίνεται κόκκινος.
-----------------------------------------------------------------
* Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
http://epms.ideke.edu.gr/sde/SdeDetails ... item_id=35
==========================================================================================
''Τα ΝΕΑ της Λέσβου'' 16-3-2012, σελ. 21
===============================================
Οξυμέτρηση λαδιού
-
- Συγγραφέας
- Δημοσιεύσεις: 12129
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
- Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας
Οξυμέτρηση λαδιού
Στέλιος Ε. Παππάς