Οξυμέτρηση λαδιού

Τα νέα για όσους ασχολούνται με τα αγροτικά
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12129
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Οξυμέτρηση λαδιού

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

     Στο πλαίσιο του εργαστηρίου αλληλομάθησης στο Σ.Δ.Ε*. Μυτιλήνης
ο εκπαιδευόμενος Μάκης Πούλος παρουσίασε πρόσφατα την μέθοδο οξυμέτρησης λαδιού.
     Υπεύθυνος του εργαστηρίου ήταν ο Θ. Σέντας.

     Το λάδι περιέχει οξέα (κυρίως στεατικό, παλμιτικό και ελαϊκό).
Όσο λιγότερο το ποσοστό των οξέων που περιέχει τόσο καλύτερης ποιότητος είναι το λάδι.
Στο όξινο περιβάλλον του λαδιού ο δείκτης είναι άχρωμος,
ενώ την στιγμή της πλήρους εξουδετέρωσης των οξέων γίνεται κόκκινος.

-----------------------------------------------------------------
* Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
http://epms.ideke.edu.gr/sde/SdeDetails ... item_id=35

==========================================================================================
''Τα ΝΕΑ της Λέσβου'' 16-3-2012, σελ. 21

===============================================
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση