Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 το κύμα κακοκαιρίας έφτασε στην Λέσβο.

Συζητήσεις Γενικού περιεχομένου
Απάντηση
ΠΑΡ.ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ
Επισκέπτης
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Παρ Δεκ 29, 2017 10:03 am

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 το κύμα κακοκαιρίας έφτασε στην Λέσβο.

Δημοσίευση από ΠΑΡ.ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ » Τρί Ιαν 07, 2020 9:44 pm

Από το λαγαριασμό του Δήμου Μυτιλήνης στο facebook:

Από τις πρώτες πρωινές ώρες το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης ενημερώθηκε ότι είχε ξεκινήσει να χιονίζει στο Εθνικό δίκτυο Μεγάλης Λίμνης Αγιάσου- Αμπελικού.

Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Αγροτικής Οδοποιίας, Μιχάλης Φραντζέσκος και ο Προϊστάμενος τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Αλεξίου με εκχιονιστικό μηχάνημα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και με τη συμβολή της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Στρατή Δαγκλή, για να μπορέσει να καθαριστεί και να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Επί τόπου παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ενημερώθηκαν για την πορεία της επιχείρησης καθαρισμού του οδικού δικτύου.

Το εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου Μυτιλήνης παραμένει στην περιοχή του Αμπελικού και συνεχίζει τον καθαρισμό του οδικού δικτύου
Υδροφόρα του Δήμου Μυτιλήνης καθαρίζει από το πρωί το δρόμο Μυτιλήνης - Αεροδρομίου και τμήμα του δρόμου στην περιοχή Θερμής, από τα φύκια που λόγω των ισχυρών ανέμων έχουν κατακλείσει το οδόστρωμα προς αποφυγή ατυχημάτων.

Ο Δήμος Μυτιλήνης έγκαιρα είχε προνοήσει και είχε προμηθευτεί αλάτι και ανταποκρίθηκε άμεσα ώστε να μην αποκοπεί κανένα τμήμα του οδικού δικτύου του Δήμου Μυτιλήνης και να αποφευχθούν προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας «Ηφαιστίωνας».

Μέχρι αύριο Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 που αναμένεται η υποχώρηση των φαινομένων όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Πολιτική Προστασία, προσωπικό – μηχανήματα του Δήμου Μυτιλήνης θα είναι σε επιφυλακή.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
1n.jpg

ΠΑΡ.ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ
Επισκέπτης
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Παρ Δεκ 29, 2017 10:03 am

Re: Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Δημοσίευση από ΠΑΡ.ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ » Τρί Ιαν 07, 2020 9:46 pm

Σήμερα, Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις εργασίες για τον καθαρισμό των οδικών δικτύων, κυρίως στις Δημοτικές Ενότητες Αγιάσου και Πλωμαρίου και κυρίως στις Δημοτικές Κοινότητες Παλαιοχωρίου και Μεγαλοχωρίου.

Το προσωπικό του Δήμου Μυτιλήνης με τα μηχανήματα του Δήμου, υπό τον συντονισμό και την επίβλεψη του Εντεταλμένου Συμβούλου, Μιχάλη Φραντζέσκου, της Προέδρου της Δ.Ε. Αγιάσου, Διαμαντούλας Ρουγκέλλη και των Εντεταλμένων Συμβούλων Μιχάλη Άνεμου για την Αγιάσο και Δημήτρη Βαρβαγιάννη για το Πλωμάρι, καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια από τις πρώτες πρωινές ώρες, ρίχνοντας αλάτι, ώστε να διατηρηθούν προσβάσιμοι όλοι οι δρόμοι.

Στην επιχείρηση καθαρισμού συμβάλλουν και μισθωμένα μηχανήματα από το Δήμο Μυτιλήνης.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
2o.jpg
1o.jpg

Απάντηση