ΨΗΦΙΣΜΑ Διαμαρτυρίας - Συλλογή υπογραφών για την ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗ

Θέματα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις Δημόσιες υπηρεσίες, γενικής αστυνόμευσης - τροχαίας και σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12130
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

ΨΗΦΙΣΜΑ Διαμαρτυρίας - Συλλογή υπογραφών για την ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗ

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

     Προς:

     1.ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΣΒΟΥ
     2.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΕΣΒΟΥ - ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
     3.ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

     ΔΗΜΟΤΕΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ- ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
“ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ”

Σε μία μικρή πόλη όπως η Μυτιλήνη, το πρόβλημα της ηχορύπανσης δεν έχει την ίδια διάσταση με αυτό μιας μεγαλύτερης πόλης, δεν πάυει όμως να είναι ένα πρόβλημα υπαρκτό και σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτο, εδώ και πολλά χρόνια. Το πρόβλημα έχει να κάνει με έντονους θορύβους που προέρχονται κατά κύριο λόγο από εξατμίσεις και κόρνες δικύκλων και αυτοκινήτων και κατά δεύτερο λόγο από θορύβους ανθρωπίνων δραστηριοτήτων (αθλητικά και μουσικά δρώμενα, καμπάνες, κινητά μεγάφωνα, κ.α.), από κλαμπ και καφέ με δυνατή μουσική και από ανήσυχα ζώα - τα τελευταία στην πλειοψηφία τους δεσποζόμενα.

Σε πολλές περιπτώσεις δε, έχει παρατηρήθει οτι έντονα φαινόμενα ηχορύπανσης από εξατμίσεις αυτοκινήτων και δικύκλων, παρουσιάζονται ακόμα και κατά τη διάρκεια των ωρών κοινής ησυχίας, πράγμα που ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί να προκαλέσει έντονη ανησυχία και εκνευρισμό ανάμεσα στους κατοίκους.

Μία πόλη που θέλει να βάζει σε πρώτο πλάνο το “ευ ζειν” των πολιτών της, σύμφωνα πάντα με τα νέα πρότυπα αστικής ανάπτυξης καθώς και με την κείμενη ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι ανεπίτρεπτο να αδιαφορεί και να μη λαμβάνει τα απαραίτητα εκείνα μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων θα προλαμβάνουν ή θα ελαχιστοποιούν τέτοιου είδους προβλήματα. Το θέμα της ηχορύπανσης είναι πολύπλευρο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η αντιμετώπισή του να βασίζεται σε γενικεύσεις, προχειρότητες και βεβιασμένες κινήσεις εντυπωσιασμού. Χρειάζεται απαραίτητα ένα εξειδικευμένο πλάνο προσέγγισης και αντιμετώπισης.

Μέχρι όμως αυτό το πλάνο να γίνει πραγματικότητα για το Δήμο Λέσβου και αναγνωρίζοντας την υπερβολική και ανεύθυνη χρήση κόρνας και ακατάλληλων ή παράνομων εξατμίσεων από αυτοκίνητα και μηχανάκια ως την κύρια πηγή ηχορύπανσης για την πόλη και το νησί μας, αν λάβουμε υπόψιν τη διάρκεια του φαινομένου και τους ρυθμούς με τους οποίους επαναλαμβάνεται (καθημερινά, καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας και του έτους) καθώς και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον πληθυσμό η συνεχής έκθεσή του σε ρυπογόνους παράγοντες αυτού του είδους,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1. Την εφαρμογή της σχετικής ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ηχορύπανση με συχνούς και έκτακτους ελέγχους, κυρίως σε δρόμους που φαινεται να επιβαρύνονται περισσότερο και επιβολή αυστηρών προστίμων στους παραβάτες. http://europa.eu/legislation_summaries/ ... 180_el.htm

2. Την ενημέρωση των δημοτών (μέσω ΜΜΕ, φυλλαδίων, κ.α.) για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα και των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και Καθηγητών των λυκείων του νησιού, αφού σε αυτές τις ηλικίες συνήθως γίνεται η πρώτη αγορά μοτοποδηλάτου.

3. Τη λήψη βοηθητικών/αποτρεπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης, όπως για παράδειγμα η ειδική διαμόρφωση του οδοστρώματος για την μείωση της ταχύτητας. Η ηχορύπανση τις περισσότερες φορές συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη θετική δράση σας σε αυτό το θέμα.

Με εκτίμηση,

Κατάσταση.png
Πηγή: Ομάδα στο Facebook «Λέμε ΟΧΙ στην ηχορρύπανση»
https://www.facebook.com/groups/noisepollution.lesvos/.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στέλιος Ε. Παππάς την Κυρ Αύγ 10, 2014 12:32 pm, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Στέλιος Ε. Παππάς
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12130
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Re: Σχετικό δημοσίευμα

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

     Κίνηση κατά των εξατμίσεων

      ΕΜΠΡΟΣ | 05.8.2014

     • Συλλογή υπογραφών για την ηχορρύπανση

     Στη συλλογή ενάντια στην ηχορρύπανση που προκαλείται από αυτοκίνητα και μηχανάκια, προχωρά κίνηση δημοτών δηλώνοντας πως είναι πλέον αδύνατο να υπομείνουν άλλο την ανεξέλεγκτη κατάσταση σ’ αυτόν τον τομέα.

     Στη συλλογή ενάντια στην ηχορρύπανση που προκαλείται από αυτοκίνητα και μηχανάκια, προχωρά κίνηση δημοτών δηλώνοντας πως είναι πλέον αδύνατο να υπομείνουν άλλο την ανεξέλεγκτη κατάσταση σ’ αυτόν τον τομέα.

     Οι υπογραφές που θα συγκεντρωθούν, θα παραδοθούν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και στο νέο δήμαρχο Λέσβου, καθώς και στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και ειδικότερα στο Τμήμα της Τροχαίας, όπως και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

     Το σχετικό κείμενο για τη συγκέντρωση υπογραφών μπορεί κάποιος να διαβάσει στον ιστότοπο: https://www.facebook.com/groups/noisepollution.lesvos/. Η διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών θα διαρκέσει έως και τις 31/08/2014, οπότε και λήγει η προσπάθεια. Σημεία συγκέντρωσης των υπογραφών θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση