Στους υπουργούς για τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Θέματα σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12130
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Στους υπουργούς για τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

     ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


     Την ανάγκη σύντμησης του χρονικού διαστήματος συλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων τονίζει σε επιστολή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, ο Δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος. Όπως τονίζει ο Δήμαρχος, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που ισχύει για την εναλλακτική διαχείριση των οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους, τα χρονικά διαστήματα που προβλέπονται για τον χαρακτηρισμό ενός οχήματος ως εγκαταλελειμμένου, καθώς και για την διαδικασία συλλογής του, είναι ιδιαίτερα εκτεταμένα.

     Οι δυσμενείς επιπτώσεις αυτών των προθεσμιών, που είναι φανερές ιδιαίτερα στην πόλη της Μυτιλήνης, αφορούν στην αύξηση των κινδύνων ατυχημάτων, στη δημιουργία εστιών ρύπανσης και στην παρεμπόδιση της κυκλοφορίας από μεγάλο αριθμόΟι δυσμενείς επιπτώσεις αυτών των προθεσμιών, που είναι φανερές ιδιαίτερα στην πόλη της Μυτιλήνης, αφορούν στην αύξηση των κινδύνων ατυχημάτων, στη δημιουργία εστιών ρύπανσης και στην παρεμπόδιση της κυκλοφορίας από μεγάλο αριθμό οχημάτων που εγκαταλείπονται σε δρόμους ή κοινόχρηστους χώρους.

      Ο κ. Βουνάτσος ζητά να συντμηθεί η προθεσμία χαρακτηρσμού ενός οχήματος ως εγκαταλελειμμένου από 90 μέρες που είναι σήμερα σε 30 και μετά 15 ημέρες να γίνεται η απομάκρυνσή του.
Ν.Β.
==============================
     «ΤΑ ΝΕΑ της Λέσβου» 25-7-2013
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση