Δήλωση κ. Ν. Σηφουνάκη για δημιουργία 3 Δήμων στη Λέσβο

Θέματα σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12130
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Δήλωση κ. Ν. Σηφουνάκη για δημιουργία 3 Δήμων στη Λέσβο

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

12/09/2013

     Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου κ. Ν. Σηφουνάκης, σχετικά με το ζήτημα διάσπασης του Δήμου Λέσβου σε περισσότερους δήμους, έκανε την εξής δήλωση:

     «Όπως είναι γνωστό, έχω πολλές φορές τοποθετηθεί – και μάλιστα πριν ακόμα ψηφιστεί ο Νόμος του Καλλικράτη - υπέρ της ανάγκης ύπαρξης τριών Δήμων στη Λέσβο, όσες και οι επαρχίες της.
     Την αναγκαιότητα να προχωρήσει ο χωροταξικός ανασχεδιασμός του Καλλικράτη στη νησί, έθεσα μάλιστα εκ νέου προς στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη, ύστερα από επικοινωνία που είχα μαζί του τον Ιούλιο.

     Ύστερα και από την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Συνοχής και Ανάπτυξης μαζί με την επιτροπή θεσμών της ΚΕΔΕ - όπου ετέθη το ζήτημα διάσπασης του Δήμου Λέσβου σε τρεις ή τέσσερις νέους Δήμους - η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο οφείλουν να προχωρήσουν τάχιστα στις τελικές τους αποφάσεις, προκειμένου αφενός να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία και ετοιμότητα εν’ όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, και αφετέρου να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης και των φορέων της Λέσβου.»
ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ
Βουλευτής Ν. Λέσβου – ΠΑΣΟΚ
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση