Τα παιδία παίζει ... (1)

Θέματα σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12130
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Τα παιδία παίζει ... (1)

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

     Αναβλήθηκε, τελικά, η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι
της αντιπολίτευσης (αλλά και οι ανεξάρτητοι) δεν έδωσαν το παρών και έτσι δεν υπήρχε απαρτία (χρειάζονταν 23 σύμβουλοι για να συμβεί αυτό και ήταν μόνο 20). Συγκεκριμένα απόντες ήταν όλοι οι σύμβουλοι της παράταξης Χατζηκομνηνού, της παράταξης Πατερέλλη εκτός από την Βάσω Χοχλάκα και τον Γιώργο Λεμονό, οι ανεξάρτητοι Σοφία Δόλκα, Απόστολος Πατέστος, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, η Ανθούλα Βαμβουρέλλη και η Ταξιαρχούλα Πνακά (οι δυο τελευταίες βρέθηκαν στην αίθουσα αλλά δεν υπέγραψαν ότι είναι παρούσες), ενώ από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής απουσίασαν οι Γιώργος Βουνάτσος, Βαγγέλης Γιαβάσης, Κώστας Φραγκόπουλος (ως συνήθως) και Κώστας Αστυρακάκης,
απουσία μάλιστα σχολιάστηκε αν και ειπώθηκε ότι βρίσκονταν εκτός Μυτιλήνης.

     Η αναβολή της συνεδρίασης προκάλεσε ποικίλα σχόλια, καθώς επρόκειτο να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης η τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για το έργο ανακατασκευής του Δημοτικού Σταδίου, μιας και το κόστος των εργασιών αυξήθηκε από το 1 στο 1,5 εκατ. ευρώ. Τροποποίηση απαραίτητη για να προχωρήσουν οι υπολοιπες διαδικασίες. Μάλιστα παρών στην συνεδρίαση ήταν και ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, ο οποίος ωστόσο αποχώρησε άπραγος. Τελικά η τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης επρόκειτο να συζητηθεί χτες σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εφόσον φυσικά υπήρχε απαρτία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στέλιος Ε. Παππάς την Κυρ Φεβ 08, 2015 12:32 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Στέλιος Ε. Παππάς
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12130
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Re: Τα παιδία παίζει ... (2)

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

     Όσο και αν οι περισσότεροι από όσους απούσιαζαν από την συνεδρίαση προέβαλαν και μια δικαιολογία για την απουσία τους, είναι φανερό ότι κάποιοι (για να μην πούμε όλοι) είχαν συνεννοηθεί από πριν να μην δώσουν το παρών και να “μπλοκάρουν” ουσιαστικά τη συνεδρίαση. Και αυτό είχε κυκλοφορήσει ευρέως χτες το μεσημέρι, με τους περισσότερους να γνωρίζουν από πριν τι επρόκειτο να συμβεί. Και φυσικά οι δικαιολογίες ότι δεν ήξεραν ότι θα συζητηθεί το θέμα του Σταδίου είναι τουλάχιστον αστείες, από τη στιγμή που και στις εφημερίδες είχε γραφτεί ως είδηση και ήταν γνωστό.

     Μάλιστα με σχόλιό μας την περασμένη Παρασκευή, είχαμε ουσιαστικά προαναγγείλει ότι ορισμένοι θα επιχειρήσουν να βάλουν τρικλοποδιές στο θέμα του Ταρλά: «Πέρα βέβαια από το να εκταμιευτούν τα χρήματα από τη Γ.Γ.Α. θα πρέπει να μην γίνονν πάλι τα ίδια και να προχωρήσει επί τέλους το έργο. Να περάσει, δηλαδή, η Προγραμματική Σύμβαση, με την τροποποίηση από το Δημοτικό Συμβούλιο, να δώσει ο Δήμος τις 200.000 ευρώ που υποσχέθηκε και να μην μπουν για άλλη μια φορά τρικλοποδιές σε ένα έργο που δεν είναι ούτε της Περιφέρειας, ούτε της ΑΕΛΚ, ούτε του Μιχαλάκη, αλλά θα μείνει στο νησί και θα το χαιρόμαστε για πολλά χρόνια. Σε διαφορετική περίπτωση ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες τον», γράφαμε πριν μια εβδομάδα, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι κάποιοι δεν θέλουν να γίνει το γήπεδο. Και, δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε γιατί πράγματι διαπιστώνουμε ότι δεν θέλουν να γίνει το έργο όσο και αν υποστηρίζουν το αντίθετο. Τώρα τι μπορεί να κερδίσουν με την τακτική τους αυτή και τι λόγο έχουν μόνο οι ίδιοι το ξέρουν.
Σ.Τσιν.

-----------------------------------------
«ΤΑ ΝΕΑ της Λέσβου» | 30-8-2013
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση