Έλεγχοι σε όλα τα σφαγεία του νησιού

Θέματα σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12127
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Έλεγχοι σε όλα τα σφαγεία του νησιού

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

SYSKEPSH GIA SFAGEIA 001.jpg
     Υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή και με την παρουσία του Δημάρχου Λέσβου κ. Δημήτριου Βουνάτσου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αντώνη Γιαννάκη, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Βατού, του Προέδρου της ΑΔΕΛ κ. Αριστείδη Ταξείδη και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια η προγραμματισμένη σύσκεψη αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας των σφαγείων της Λέσβου.

     Ο Περιφερειάρχης στην εισήγησή του προέταξε την υποχρέωση της ανανέωσης των αδειών λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων Σκοπέλου, Μανταμάδου και Σκαλοχωρίου, με βάση τους πρόσθετους περιβαλλοντικούς όρους που τίθενται από την κείμενη νομοθεσία, ζητώντας την άμεση έναρξη ή ολοκλήρωση των όποιων διαδικασιών απαιτούνται από πλευράς ΑΔΕΛ και Δήμου Λέσβου για τα σφαγεία.

     Με βάση τις τοποθετήσεις που κατατέθηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης, προέκυψε η αναγκαιότητα ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας των υφιστάμενων δραστηριοτήτων στις εγκαταστάσεις όλων των σφαγείων της Λέσβου, για να διαπιστωθούν οι τυχόν ελλείψεις τους στην εναρμόνισή τους με τους πρόσθετους περιβαλλοντικούς όρους.

     Μάλιστα αποφασίστηκε από αύριο οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να προχωρήσουν σε ελέγχους στα δημοτικά και στα ιδιωτικά σφαγεία του νησιού.

     Ας σημειωθεί ότι στη σύσκεψη στην παρούσα φάση –και με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής- δεν ετέθη ζήτημα επαναλειτουργίας του δημοτικού σφαγείου Καλλονής.
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση