Οι νέοι Αντιδήμαρχοι

Θέματα σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12130
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

     Οι Αντιδήμαρχοι μέχρι 31 Αυγούστου 2014

1. Οικονομικών θεμάτων: Νικόλαος Κατράνης
2. Περιβάλλοντος: Ιωάννης Βατός
3. Προγραμματισμού: Ιωάννης Τσακίρης
4. Καθαριότητας: Ηλίας Κουνιαρέλλης
5. Τεχνικών Υπηρεσιών: Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος (νέος)
6. Κοινωνικής προστασίας: Αναστασία Αντωνέλλη (νέα)
=======================================================

-------- Αντιδήμαρχοι Δημοτικών Ενοτήτων

---- Μυτιλήνης: -----------------------------------
7.1 Αγιάσου: Γεώργιος Βουνάτσος
8.2 Αγίας Παρασκευής Γεώργιος Κυριαζής
---Γέρας: -----------------------------------------------
9.3 Ερεσού-Άντισσας και Πέτρας: Αντώνιος. Κουμαράς
----Ευεργέτουλα
10.4 Καλλονής: Ευάγγελος Γιαβάσης
11.5 Μανταμάδου και Λουτροπόλεως Θερμής: Δημήτρης Ζαφειρίου
12.6 Μήθυμνας: Ελευθέριος Βογιατζής
13.7. Πλωμαρίου: Δημήτριος Μουτζούρης
-----Πολιχνίτου: ---------------------------------------------


     Η ΑΠΟΦΑΣΗ
==============
============================================================================================================================


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Mυτιλήνη 3-01-2013
ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Κουντουριώτου & Νιάνια
Προκυμαία Μυτιλήνης
Τηλ. 2251054855-6
Φαξ 2251029300
Email grafeiotypou@mytilene.gr

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 4 /2013

Ο Δήμαρχος ΛΕΣΒΟΥ


Αφού έλαβε υπόψη:
- Το άρθρο 59 του Ν.3852/10
- Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2001 της Ε.Σ.Υ.Ε. για τον Δήμο Λέσβου, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 90.643 κατοίκους.
- Το γεγονός ότι ο Δήμος έχει δέκα τρείς (13) Δημοτικές Ενότητες
- Την παράγραφο 3 το άρθρο 3 του Ν.4051/2012

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Α. Ορίζει τους Αντιδημάρχους του Δήμου Λέσβου με θητεία από σήμερα έως 31-8-2014 εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητές του, όπως παρακάτω:

1. Ορίζει Αντιδήμαρχο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λέσβου τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. ΚΑΤΡΑΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟ του Παναγιώτη και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:
I. Την εποπτεία και ευθύνη των οικονομικών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των: Προσόδων, ΤΑΠ και τελών Καθαριότητας- Φωτισμού, Ελέγχου, Δημοτικής περιουσίας, Ταμειακής Βεβαίωσης Εισπράξεων Κοινοποιήσεων φορολογητέας ύλης, Προϋπολογισμού, Εκκαθάρισης Δαπανών, Προμηθειών, Λογιστηρίου –Διπλογραφικού, Ταμείου, Διαχείρισης υλικών και αποθεματικού εξοπλισμού γραφείων, Διαχείρισης υλικών και αποθεματικού εξοπλισμού γραφείων.
II. Να υπογράφει τους βεβαιωτικούς καταλόγους και τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των δαπανών, οι οποίες έχουν εκκαθαριστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (άρθρο 58 παρ.1 περίπτ.ε ν.3852/10,ΦΕΚ 114Α΄/2006, άρθρο 22 Β.Δ.15-6-1959, ΦΕΚ 114Α΄/1959.ΕΣ Τμ.VII 175/2007, καθώς και όλα τα έγγραφα, αποφάσεις, δικαιολογητικά και πράξεις σχετικά με την οικονομική υπηρεσία.
III. –Υπογραφή των βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας των πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης
-Τέλεση Πολιτικών Γάμων στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης

2. Ορίζει Αντιδήμαρχο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. ΒΑΤΟ ΙΩΑΝΝΗ του Εμμανουήλ και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:
- Την εποπτεία της Διεύθυνσης Δόμησης
- Την παρακολούθηση μελετών και έργων προστασίας περιβάλλοντος, Πρασίνου
- Το συντονισμό και την επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας
- Την ευθύνη των Δασών, δημοτικών και κοινοτικών καλλιεργητικών εκτάσεων και βοσκοτόπων, προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων,
- Τις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα
- Την εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων
- Τον έλεγχο καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος,
- Την έκδοση πάσης φύσεως αδειών που απαιτούνται για τη λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Την έκδοση πάσης φύσεως αδειών που απαιτούνται για τη λειτουργία οποιασδήποτε επιχείρησης, εκμετάλλευσης, οργανισμού, φορέα
- Τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος
- Την προστασία της δημόσιας υγείας, τον υγειονομικό έλεγχο των καταστημάτων και επιχειρήσεων, την προστασία του καταναλωτή
- Την ευθύνη των Αθλητικών χώρων των πρώην Δήμων της Λέσβου που δεν υπάγονται στο Νομικό Πρόσωπο Παιδείας , Πολιτισμού &Αθλητισμού.
-Τη λειτουργία Δημοτικών και λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων και τη χορήγηση των σχετικών αδειών
- Τέλεση Πολιτικών Γάμων στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης


3. Ορίζει Αντιδήμαρχο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ-ΑΛΙΕΙΑΣ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. ΤΣΑΚΙΡΗ ΙΩΑΝΝΗ του Στυλιανού και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:
-Τα θέματα πρωτογενούς τομέα (Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνοτροφίας, Αλιείας)
-Τη διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και των εν γένει θεμάτων που συνδέονται με χρηματοδοτήσεις στα πλαίσια προγραμμάτων χρηματοδότησης
-Την ευθύνη του τομέα Ανάπτυξης και οργάνωσης Οικολογίας, Ενέργειας και εναλλακτικών μορφών ενέργειας, αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας-υποδομές στήριξης τοπικής οικονομίας, έρευνας και τεχνολογίας.
-Τέλεση Πολιτικών Γάμων στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης

4. Ορίζει Αντιδήμαρχο ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗ ΗΛΙΑ του Ευστρατίου και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:
-Την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων
-Τέλεση Πολιτικών Γάμων στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης
-Την ευθύνη λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας

5. Ορίζει Αντιδήμαρχο ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ-ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του Ανδρέα με τις ανωτέρω αρμοδιότητες καθώς και την τέλεση Πολιτικών Γάμων στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης.

6. Ορίζει Αντιδήμαρχο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΛΕΣΒΙΑΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ τη Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. ΑΝΤΩΝΕΛΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Προκοπίου και της μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:
-Τα θέματα Κοινωνικής Προστασίας
-Ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας
-Θέματα Ισότητας των δύο Φύλων.
-Θέματα Λεσβιακής Διασποράς

     Για όλες τις ανωτέρω αρμοδιότητες καθώς και για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης εξουσιοδοτούνται οι ανωτέρω Αντιδήμαρχοι για τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή προστίμων καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρμόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.

============================================================================================================================================

7. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Ευαγγέλου στις Δημοτικές Ενότητες Μανταμάδου και Λουτροπόλεως Θερμής και του αναθέτει κατά τόπο την αρμοδιότητα της υπογραφής των βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας.

8. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. ΒΟΥΝΑΤΣΟ ΓΕΩΡΓΙΟ του Νικολάου στη Δημοτική Ενότητα Αγιάσου και του αναθέτει κατά τόπο την αρμοδιότητα της υπογραφής των βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας.

9. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. ΚΥΡΙΑΖΗ ΓΕΩΡΓΙΟ του Περικλή στη Δημοτική Ενότητα Αγίας Παρασκευής και του αναθέτει κατά τόπο την αρμοδιότητα της υπογραφής των βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας.

10. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. ΚΟΥΜΑΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟ του Δημητρίου στις Δημοτικές Ενότητες Ερεσού-Άντισσας και Πέτρας και του αναθέτει κατά τόπο την αρμοδιότητα της υπογραφής των βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας.

11. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. ΓΙΑΒΑΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ του Εμμανουήλ στη Δημοτική Ενότητα Καλλονής και του αναθέτει κατά τόπο την αρμοδιότητα της υπογραφής των βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας.

12. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ του Βασιλείου στη Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας και του αναθέτει κατά τόπο την αρμοδιότητα της υπογραφής των βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας.

13. Συνεχίζει να ισχύει η υπ’ αριθμ. 1970/14.12.2012 απόφαση Δημάρχου που ορίζει Αντιδήμαρχο στη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Ευστρατίου, με την οποία του αναθέτει κατά τόπο την αρμοδιότητα της υπογραφής των βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας.


     Οι ανωτέρω Αντιδήμαρχοι των Δημοτικών Ενοτήτων έχουν κατά τόπο τις παρακάτω αρμοδιότητες:
α) Έχουν την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών.
β) Παρακολουθούν την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα.
γ) Μεριμνούν για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα.
δ) Υπογράφουν βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητάς τους.
ε) Συνεργάζονται με του Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
στ) Μεριμνούν για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών για θέματα της Δημοτικής Ενότητας.
ζ) Την τέλεση πολιτικών Γάμων στη Δημοτική τους Ενότητα.
η) Την εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των εντός των καταργούμενων ΟΤΑ υλικών και περιουσιακών στοιχείων.


Β. Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ανάκληση Αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου.

Γ. Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου τις αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος. Τις κατά τόπον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος, που ορίζεται από τον Δήμαρχο.

Δ. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ασκεί Αντιδήμαρχος που ορίζεται κάθε φορά από τον Δήμαρχο.



E. Εκ των Αντιδημάρχων θα λαμβάνουν αντιμισθία βάσει της παραγράφου 3,του άρθρου 3 του Νόμου 4051/2012 οι:

1) Αντωνέλλη Αναστασία
2)Βατός Ιωάννης
3)Βουνάτσος Γεώργιος
4)Γιαβάσης Ευάγγελος
5)Ζαφειρίου Δημήτριος
6)Κατράνης Νικόλαος
7)Κουμαράς Αντώνιος
8)Μουτζούρης Δημήτριος

Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί σε μία τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα του Νομού Λέσβου.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Φ. ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ
Στέλιος Ε. Παππάς
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12130
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Re: Ο Παντελής Πατερέλλης για τους Αντιδημάρχους

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

     Σχολιάζοντας σήμερα ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λέσβος – Δημιουργική Πορεία»
κ. Παντελής Πατερέλλης, την επιλογή απ τον Δήμαρχο κ. Βουνάτσο των Αντιδημάρχων,
επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

     Μία τοπική εφημερίδα πριν μερικές μέρες , εύστοχα χρησιμοποίησε τον όρο «συγκράτηση»
για να αποδώσει την πολιτική σκοπιμότητα του Δημάρχου στη προσπάθειά του να συγκρατήσει……
την διάλυση της παράταξής του. Άλλοι πάλι χαρακτήρισαν ως «συν – κράτηση» […]την επιλογή
στη λογική και νοοτροπία του κ. Βουνάτσου της απραξίας και της καχυποψίας με την οποία ασκεί
διοίκηση.
Όπως και να το χαρακτηρίσει κανείς, η επιλογή αποδίδει την αδυναμία διοίκησης αφού: […]

http://www.radiolesvosnews.gr/αυτοδιοικ ... ιδημάρχους
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση