Από 12 Γενάρη όλα δωρεάν ... αν δεν μας φέρουν απόδειξη!

Συζητήσεις Γενικού περιεχομένου
Απάντηση
Πάρις Ν. Μαλιάκας
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 301
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 03, 2011 12:37 pm

Από 12 Γενάρη όλα δωρεάν ... αν δεν μας φέρουν απόδειξη!

Δημοσίευση από Πάρις Ν. Μαλιάκας »

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την Αγορανομική Διάταξη αρ. 04/2012 του Υπουργείου Ανάπτυξης, από 12 Ιανουαρίου 2013 ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο.

Όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προϊόντων είναι υποχρεωμένες να αναρτούν πινακίδα σε εμφανές σημείο του καταστήματος και συγκεκριμένα πλησίον του ταμείου συναλλαγής στην οποία αναγράφεται με ευδιάκριτα και με κεφαλαία γράμματα η ένδειξη σε ελληνική και αγγλική γλώσσα ως εξής: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)»

«CONSUMER IS ΝΟΤ OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS ΝΟΤ BEEN RECEIVED (RECEIPT - INVOICE)».

Επίσης όλες οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είναι υποχρεωμένες να αναγράφουν σε εμφανές σημείο του τηρούμενου τιμοκαταλόγου, με κεφαλαία γράμματα, ιδίου μεγέθους με τις τιμολογούμενες υπηρεσίες, την ένδειξη: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» και εφόσον ο τιμοκατάλογος τηρείται και στην αγγλική γλώσσα και την ένδειξη: «CONSUMER IS ΝΟΤ OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS ΝΟΤ BEEN RECEIVED (RECEIPT - INVOICE)». Η ρύθμιση αυτή περιλαμβάνει και τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής.

Οι παραβάτες των διατάξεων της αρ.04/2012 Αγορανομικής Διάταξης τιμωρούνται πέραν των ποινικών και φορολογικών κυρώσεων και με Διοικητικό Πρόστιμο χιλίων ευρώ (1000€)

Πηγή : http://www.lesvosnews.net
Απάντηση