Τιμητική βραδιά για δύο ξεχωριστούς Γεραγώτες

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Γεωργαντά Παναγιώτα
Επισκέπτης
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Τετ Αύγ 03, 2011 9:41 am

Τιμητική βραδιά για δύο ξεχωριστούς Γεραγώτες

Δημοσίευση από Γεωργαντά Παναγιώτα »

Τιμητική βραδιά για δύο ξεχωριστούς Γεραγώτες

     Για τη ζωή και το έργο μιας ολόκληρης ζωής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκήπου «Οι Ρίζες μας», βράβευσε δύο ξεχωριστούς - χαρισματικούς ανθρώπους της Γέρας, τον κ. Σωτήρη Ζαμτράκη και τον κ. Στρατή Κατζουρίδη.
Το βράδυ της Κυριακής 09 Δεκεμβρίου, 2012, πλήθος κόσμου είχε προσέλθει στην αίθουσα Πολιτισμού «Μήδειος Βιβλιοθήκη», στον Παλαιόκηπο της Γέρας, με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και μεγάλη συγκίνηση, προκειμένου να τιμήσουν δύο συμπολίτες τους, δύο δημιουργικούς πολίτες.
     Γυρίσαμε το ρολόι αρκετά χρόνια πίσω, φέρνοντας στο μυαλό όλων, εικόνες και μνήμες από το παρελθόν. Στιγμές άλλων εποχών. Αναμνήσεις, ξεχασμένες, ίσως και άγνωστες για πολλούς, ευχάριστες ή ακόμη και δυσάρεστες, ξεχωριστές για τα δύο τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς. Ένας λαμπρός επιστήμονας, γιατρός, δήμαρχος της Γέρας για δύο τετραετίες, ένας δημιουργικός άνθρωπος στις καρδιές όλων μας. Ο κ. Σωτήρης Ζαμτράκης. Και από την άλλη, ένας πολυτάλαντος άνθρωπος, άοκνος εργάτης, πρόεδρος της κοινότητας για δύο τετραετίες. Ο κ. Στρατής Κατζουρίδης.
     Δύο άνθρωποι, οι οποίοι έχοντας κοινή αφετηρία το χωριό τους, τον Παλαιόκηπο, εργάστηκαν για το καλύτερο του τόπου τους.
     Κατά τη διάρκεια της συγκινητικής βραδιάς, για τη ζωή, αλλά και το έργο των δύο τιμώμενων προσώπων, μίλησαν άνθρωποι που τους γνώρισαν, τους έζησαν από κοντά, αποκαλύπτοντας πτυχές της ζωής του, που πολλοί ίσως να μην γνώριζαν. Ο δάσκαλος και σχολικός σύμβουλος, κ. Στρατής Αθανάσης, μίλησε για τη ζωή και το πολύπλευρο έργο του κ. Σωτήρη Ζαμτράκη, ενώ ο δάσκαλος και στενός φίλος του κ. Στρατή Κατζουρίδη, ο κ. Δημοσθένης Ψαρρός, μίλησε για το έργο του και τις δράσεις του. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ακούστηκαν ποιήματα από τη συλλογή του κ. Στρατή Κατζουρίδη.
     Η βραδιά έκλεισε με ένα κέρασμα προς τους παρευρισκομένους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γεωργαντά Παναγιώτα την Κυρ Δεκ 16, 2012 4:00 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12129
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Re:Σχετικά δημοσιεύματα

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση