Ευθυμία Δανιήλ

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12129
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Ευθυμία Δανιήλ

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

     Η Γεραγώτισσα Πρωταθλήτρια στίβου


[Στη φωτογραφία]
     Η Ευθυμία Δανιήλ στο υψηλότερο βάθρο των νικητών


     Ακούγοντας τις πολύ σημαντικές επιδόσεις και διακρίσεις της Ευθυμίας Δανιήλ, αθλήτριας στίβου του Παγγεραγωτικού Αθλητικού Συλλόγου, θα έχεις την εντύπωση ότι το κορίτσι αυτό ασχολείται εδώ και χρόνια με τον αθλητισμό. Συνήθως, για να φτάσει ένας αθλητής στίβου στο επίπεδο να κάνει πρωταθλητισμό, χρειάζεται μακροχρόνια προετοιμασία, σε κατάλληλους χώρους και με την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποστήριξη. Μένεις όμως κατάπληκτος όταν πληροφορείσαι από την Ευθυμία Δανιήλ, η οποία σήμερα είναι 21 χρονών, ότι άρχισε να ασχολείται συστηματικά με το στίβο εδώ και 2,5 χρόνια, μετά την αποφοίτηση της από το Λύκειο Παπάδου και την ανεπιτυχή της προσπάθεια να εισαχθεί στη Γυμναστική Ακαδημία. Σ' αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα και παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη Γέρα, κατόρθωσε να διακριθεί στο στίβο, κυρίως σε δρόμους μεγάλων αποστάσεων (3.000 m, 5.000 m, ΙΟ.ΟΟΟ m), να κατακτήσει Παλλεσβιακά ρεκόρ και να πρωτεύσει σε Πανελλήνιες αθλητικές διοργανώσεις.

     Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις μέχρι τώρα διακρίσεις της Ευθυμίας Δανιήλ, από συμμετοχές της σε αγώνες στίβου.

— Στους Πανελλήνιους Αγώνες Εφήβων - Νεανίδων που έγιναν στα Γιάννενα στη1 και 2 Ιουλίου 1995 κατέκτησε τη 2η θέση στα 10.000 μ. με χρόνο 40'/43"/83'".
— Στους Πανελλήνιους Αγώνες που έγιναν στις 16 και 17 Ιουνίου 1996 στο Ο.Α.Κ.Α. στην Αθήνα, κατέκτησε την 7η θέση στα 5000 μ. με χρόνο 17΄/ 45", κάνοντας Πάλλεσβιακό ρεκόρ.
— Στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες που έγιναν στις 8 και 9 Οκτωβρίου 1996 στην Ικαρία κατέκτησε την 1η θέση στα 1.500 μ. με χρόνο 5'/02" και
την 1η θέση στα 400μ με χρόνο 63"/50".
— Στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ στη Μυτιλήνη στις 23 και 24 Απριλίου 1997 κατέκτησε την 1η θέση κάνοντας νέο Παλλεσβιακό ρεκόρ στα 1.500 μ, με χρόνο 4' 42"
— Στους Πανελλήνιους Εαρινούς Αγώνες στο στάδιο Καραϊσκάκη στις 9 και 10 Μαΐου 1997, κατέκτησε την 1η θέση στα 5.000μ με χρόνο 18'/30" και στα 10.000 μ. κατέκτησε την 2η θέση με χρόνο 37΄/ 38" κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ.
— Στους Πανελλήνιους Αγώνες Νέων που έγιναν στις 21 και 22 Ιουνίου, στα Γιάννενα κατέκτησε τη 2η θέση στα 5.000μ. με χρόνο 18΄/10" και τη 2η θέση στα 10.000 μ. με χρόνο 38'/52".

     Η Ευθυμία Δανιήλ γεννήθηκε στη μακρινή Αυστραλία από γεραγώτες - μετανάστες γονείς. Πολύ μικρή επέστρεψε στην Ελλάδα. Ο χωρισμός των γονιών της αναγκάζει αυτήν και τ' αδέρφια της να μεγαλώσουν κοντά στον παππού και τη γιαγιά στους Πύργους, στο ψαράδικο οικισμό του κόλπου της Γέρας. Παράλληλα με τον αθλητισμό και τις προπονήσεις ασχολείται και με τη φροντίδα του σπιτιού καθώς και με αγροτικές ασχολίες, όπως είναι το μάζεμα της ελιάς.

     Το ταλέντο της Ευθυμίας στον αθλητισμό το εντόπισε ο διακεκριμένος γυμναστής Γιώργος Πανσεληνάς, ο οποίος είναι και προπονητής της τα χρόνια αυτά. Η Ευθυμία μιλώντας για τον Γιώργο Πανσεληνά επισημαίνει ότι πρόκειται για έναν πολύ αξιόλογο προπονητή, για άνθρωπο με μεράκι, με ήθος και αξιοπρέπεια. Τον εκτιμά ιδιαίτερα και τονίζει ότι η συστηματική του δουλειά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή της πορεία στο στίβο. Προπονείται όλες τις ημέρες της εβδομάδας εκτός της Κυριακής. Η προπόνηση γίνεται στους όχι και τόσο κατάλληλους χώρους του Λυκείου Παπάδου, τα όργανα δε που χρησιμοποιούνται έχουν κατασκευαστεί από τους ίδιους τους αθλητές! Κάθε Τρίτη και Παρασκευή προπονείται μόνη της, πρωί και απόγευμα, κυρίως διανύει μεγάλες αποστάσεις σε αγροτικούς δρόμους.

     Η Ευθυμία έχει προσαρμοσθεί πλήρως στις αυστηρές προδιαγραφές της αθλητικής ζωής και δεν παραλείπει να τονίσει ότι στον Παγγεραγωτικό Αθλητικό Σύλλογο υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι αθλητές με σημαντικές επιδόσεις, όπως είναι ο Παναγιώτης Κυριάκου και η Ελένη Καραντώνη. Εύχεται να είναι καλά στην υγεία της, προκειμένου να συνεχίσει την επιτυχή της πορεία στο στίβο και ελπίζει να λάβει μέρος και να διακριθεί σε διεθνείς αθλητικές συναντήσεις.

     Η Ευθυμία Δανιήλ μπορεί να μην τα κατάφερε να μπει στην Γυμναστική Ακαδημία, μπήκε όμως επιβλητικά και με αξιώσεις στον αθλητικό στίβο και στις καρδιές όλων των Γεραγωτών. Με τις υψηλές της επιδόσεις έδειξε ότι είναι μια μεγάλη αθλήτρια με ελπιδοφόρες προοπτικές για τον ελληνικό στίβο. Οι πολύ σημαντικές της διακρίσεις μάς χαρίζουν συγκίνηση και υπερηφάνεια και αποτελούν τίτλους τιμής για τη Γέρα και το Νησί μας.

     Η Πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι κοινωνικοί φορείς της Γέρας, επιβάλεται να σταθούν στο πλευρό αυτών των ταλαντούχων παιδιών, που κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες κάνουν πρωταθλητισμό. Από τα βάθη της καρδιάς μας της ευχόμαστε να την έχει ο Θεός καλά και να ευοδωθούν οι στόχοι της.

[align=right]Στρατής Καραγιασσώτης[/align]
=============================================
''ΓΕΡΑ", φ. 27, Ιούλιος- Σεπτέμβριος 1997
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση