Κορόιδεψαν του ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου

Τα νέα για όσους ασχολούνται με τα αγροτικά
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12129
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Κορόιδεψαν του ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

      – Τους υποσχέθηκαν 35 ευρώ ποιοτικό παρακράτημα..τελικά θα πάρουν 12 ευρώ !!!

     Εδώ και δύο χρόνια η ΕΑΣ Λέσβου σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία καλούσε τους ελαιοπαραγωγούς να ενταχθούν στην πιστοσποίηση AGRO 2.1-2.2 (Ολοκληρωμένη διαχείριση) ώστε να εισπράξουν το ποιοτικό παρακράτημα (επιδότηση 30-35 ευρώ ανά στέμμα ελιάς , έλεγε η ΕΑΣ Λέσβου, στελέχη της γυρνούσαν στα χωριά και μοίραζαν υποσχέσεις….)
Δυστυχώς οι ελαιοπαραγωγοί την πάτησαν… Η τελική επιδότηση για το ποιοτικό παρακράτημα ανά στρέμμα ελαιώνα είναι μόνο 12 ευρώ!!! Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ελαιοπαραγωγοί έχουν προπληρώσει την ΕΑΣ Λέσβου για να ενταχθούν στην ολοκληρωμένη διαχείριση … 4 ευρώ το στρέμμα …. τελικά τους μένουν 8 ευρώ !!!! Με δεσμεύσεις 3ετίας …ενώ το ποιοτικό παρακράτημα το 2012 τελειώνει!!!

     Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ναπολέων Μαραβέγιας,
[…]

Άρθρο μόνο

Σε εφαρμογή του άρθρου 4 της αριθ. 263343/13.05.2010 απόφασης «Λεπτομέρειες

[...]
την περίοδο 2010/2011, στο ποσό των δώδεκα ευρώ (12 ευρώ) ανά στρέμμα.

     Πριν μερικούς μήνες οι Γεωπόνοι Μελετητές της Λέσβου είχαν αποκαλύψει τη μεγάλη κοροϊδία που κρύβει η ολοκληρωμένη διαχείριση AGRO 2.1-2.2 (Ποιοτικό παρακράτημα) αλλά η ΕΑΣ Λέσβου δεν απάντησε… εξακολουθήσε να πουλάει το παραμύθι για 30-35 ευρώ.

[align=center][/align]Οι Γεωπόνοι Μελετητές στην επιστολή τους είχαν τονίσει:

     Τα προϊόντα που έχουν πιστοποίηση AGRO 2.1-2.2 (Ποιοτικό παρακράτημα) δεν θεωρούνται προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, ενώ μειονεκτούν οικονομικά έναντι των βιολογικών για τους παρακάτω λόγους.
     Το ύψος του ποιοτικού παρακρατήματος δεν είναι συγκεκριμένο, διαμορφώνεται με απόφαση υπουργού με βάση τα πιστοποιημένα στρέμματα σε όλη την χώρα (λόγω αύξησης των στρεμμάτων για φέτος τείνει να διαμορφωθεί στα 15 ευρώ περίπου το στρέμμα και λιγότερο και όχι 30 ευρώ, όπως κάποιοι διαλαλούν). (Σημείωση τελικά η πραγματικότητα είναι χειρότερη: 12 ευρώ το στρέμμα!!!)

[…]

http://lesvosnews.net/2012/06/08/agm-324/
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση