Σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργ. μονάδων

Θέματα σχετικά με την πολιτική
Απάντηση
Γεραγώτης
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 313
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 03, 2009 1:48 pm

Σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργ. μονάδων

Δημοσίευση από Γεραγώτης »

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - 23/3/2010
Σήμερα στη Βουλή

http://www.parliament.gr/ergasies/koinovEleg.asp

Α' ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Θα συζητηθούν αναφορές και ερωτήσεις σύμφωνα με το άρθρο 130 παρ. 5 του Κ.τ.Β.

περισσότερα..


Β' ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

1. Ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: «Σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια – Σύσταση Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.) και λοιπές διατάξεις».

2. Ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Επιλογή δικαστικών λειτουργών στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης και επαναφορά του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων».

3. Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: «Αποκέντρωση, απλοποίηση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 και άλλες διατάξεις».


περισσότερα..


Γ' ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

1. Ώρα 11.00΄ π.μ.- Αίθουσα Γερουσίας θα συνεδριάσει η Εξεταστική Επιτροπή «για τη διερεύνηση της υπόθεσης “SIEMENS” στο σύνολό της», με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Εξέταση μαρτύρων.

2. Ώρα 11.00΄ π.μ. - Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223) θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά και άλλες διατάξεις».

3. Ώρα 11.00΄ π.μ.- Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150) θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49Α΄ του Κανονισμού της Βουλής, των προτεινομένων, από την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ελληνικού Οργανισμού Μικρών – Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.), κ.κ. Χρήστου Πιτέλη και Αθηνάς Λάζου, αντίστοιχα.

4. Ώρα 11.00΄ π.μ.- Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151) θα συνεδριάσει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από την Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, κυρία Αγγελική Θεοφιλοπούλου και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, κ. Χρήστο Λυμπερόπουλο, για θέματα Δικαιοσύνης, γενικότερα, και του κλάδου τους, ειδικότερα.

5. Ώρα 16.00΄- Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223) θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά και άλλες διατάξεις». (2η συνεδρίαση)

6. Ώρα 16.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151) θα συνεδριάσει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή ‘Ερευνας και Τεχνολογίας, με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ανταγωνιστικά φαρμακευτικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον κ. Ιωάννη Ματσούκα, Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντή και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων».

7. Ώρα 18.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150) θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49Α΄ του Κανονισμού της Βουλής:
α) του προτεινομένου, από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.)», κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλου.
β) του προτεινομένου, από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε. Α.Ε.», κ. Ιωάννη Πετρόπουλου.
γ) του προτεινομένου, από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.)», κ. Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου.

8. Ώρα 18.30΄ - Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151) θα συνεδριάσει η Υποεπιτροπή για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ενημέρωση των μελών της Υποεπιτροπής από την Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Φώφη Γεννηματά και από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), κυρία Μελπομένη Μαλλιώρη, για θέματα του Οργανισμού .

περισσότερα..
Απάντηση