Προκήρυξη Ακαδημίας Πολιτών

Συζητήσεις σχετικές με θέματα εκπαίδευσης.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12130
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Προκήρυξη Ακαδημίας Πολιτών

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

     Αν κάποτε το εκπαιδευτικό σύστημα ή οι συγκυρίες σάς αρνήθηκαν την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αν η διά βίου μάθηση επικαιροποιεί τις γνώσεις σας και ανανεώνει τις τεχνικές σας, αν είστε φοιτητής και επιζητείτε μια εναλλακτική βιωματική μάθηση, αν επιδιώκετε να εξειδικευθείτε επαγγελματικά με στοχοποιημένα ταχύρρυθμα σεμινάρια, αν ψάχνετε παρέα, νέες γνωριμίες και κοινωνικά δίκτυα, αν κάνετε μεταπτυχιακές σπουδές και ενδιαφέρεστε να έρθετε σε επαφή με Πανεπιστημιακούς από όλη την Ελλάδα, αν οι ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες σας έλκουν,αν θέλετε να πορευθείτε το δρόμο προς την αυτογνωσία και την αυτο-ανάλυση, τότε η Ακαδημία των Πολιτών είναι η μόνη σου ποιοτική διέξοδος και η πιο ελπιδοφόρα εναλλακτική..Δήλωσε συμμετοχή ΤΩΡΑ σε μια από τις 17 πόλεις ανά την Ελλάδα.


     Η Ακαδημία των Πολιτών (Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο με ISO 9001) καταβάλλει φέτος μια τεράστια προσπάθεια επέκτασης σε όποιο μέρος της Πατρίδας μας θεωρεί πως μέσω της Παιδείας μπορούν να αντιμετωπιστούν τα δεινά και η μιζέρια, που ενέσκηψαν στον τόπο μας. Είναι πολύ σημανικό για την κατάρτιση των τμημάτων οι εγγραφές να απευθυνθούν σε όσο μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, αλλά να ενισχυθούν και οι παράλληλες εξειδικευμένες δράσεις (στοχοποιημένα σεμινάρια σε άμεση σχέση με τη ζήτηση της αγοράς εργασίας, δεξιότητες ανέργων, μετεκπαιδεύσεις κλπ).
     Η Ακαδημία των Πολιτών, ευαισθητοποιημένη στις ανάγκες των πολιτών καθιερώνει έκπτωση 50% για άνεργους, άτομα με αναπηρία, πολύτεκνους και φοιτητές.
     Τα ετήσια δίδακτρα είναι 80 ευρώ για όλες τις διαλέξεις με μοναδική εξαίρεση τη Λευκωσία (200 ευρώ το χρόνο λόγω αυξημένης δαπάνης μετακίνησης και διαμονής των εκπαιδευτών).

     Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν σε ορισμένες πόλεις, όπου προσφέρονται (Βόλος Λάρισα, Μυτιλήνη, Ηράκλειο, Χαιδάρι,Τρίκαλα, Ιωάννινα) να επιλέξουν 2 ενότητες (80 ευρώ), τρεις ενότητες (130 ευρώ) και τέσσερις ενότητες (150 ευρώ ετησίως)

     Ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές στις ακόλουθες πόλεις:

     Βόλος- Κάθε Δευτέρα Συμβουλευτική Οικογενειακή Θεραπεία και κάθε Τετάρτη Ιστορία/Ιστορία Τέχνης για το χειμερινό εξάμηνο και Λαογραφία (Δευτέρα) και Παιδαγωγική Ψυχολογία/ Ειδική Αγωγή (Τετάρτη) για το εαρινό.
     Λάρισα- Ιστορία/Ιστορία Τέχνης κάθε Πέμπτη και Συμβουλευτική Οικογενειακή Θεραπεία κάθε Παρασκευή για το χειμερινό εξάμηνο και Λαογραφία κάθε Πέμπτη και Παιδαγωγική Ψυχολογία/ Ειδική Αγωγή κάθε Παρασκευή για το εαρινό
     Τρίκαλα: Κάθε Τρίτη Συμβουλευτική/ Οικογενειακή Θεραπεία και Ιστορία/Ιστορία Τέχνης κάθε Παρασκευή για το χειμερινό εξάμηνο και Λαογραφία κάθε Τρίτη και Παιδαγωγική Ψυχολογία/ Ειδική Αγωγή κάθε Παρασκευή για το εαρινό.
     Σκόπελος: Κάθε Πέμπτη Συμβουλευτική/ Οικογενειακή Θεραπεία για το χειμερινό εξάμηνο και Ψυχολογία κάθε Πέμπτη για το εαρινό.
     Σκιάθος: Κάθε Τετάρτη Συμβουλευτική/ Οικογενειακή Θεραπεία για το χειμερινό εξάμηνο και Ψυχολογία κάθε Τετάρτη για το εαρινό.

     Μόλυβος: Κάθε Πέμπτη Ψυχολογία για το χειμερινό εξάμηνο και Συμβουλευτική κάθε Πέμπτη για το εαρινό

     Μυτιλήνη: Κάθε Πέμπτη Συμβουλευτική/ Οικογενειακή Θεραπεία και κάθε Παρασκευή Ιστορία/Ιστορία Τέχνης για το χειμερινό εξάμηνο και Λαογραφία (Πέμπτη) και Παιδαγωγική Ψυχολογία/Ειδική αγωγή (Παρασκευή) για το εαρινό

     Άστρος: Κάθε Τετάρτη Ψυχολογία για το χειμερινό εξάμηνο και Συμβουλευτική κάθε Τετάρτη για το εαρινό
Χίος: Κάθε Δευτέρα Ψυχολογία για το χειμερινό εξάμηνο και Συμβουλευτική κάθε Δευτέρα για το εαρινό
Ηράκλειο Κρήτης: Κάθε Δευτέρα Ψυχολογία και κάθε Τετάρτη Ιστορία/Ιστορία Τέχνης για το χειμερινό εξάμηνο και Λαογραφία (Δευτέρα) και Οικογενειακή Θεραπεία (Τετάρτη) για το εαρινό
     Καβάλα: Κάθε Δευτέρα Ψυχολογία για το χειμερινό εξάμηνο και Συμβουλευτική κάθε Δευτέρα για το εαρινό
     Άρτα: Κάθε Δευτέρα Ψυχολογία για το χειμερινό εξάμηνο και Συμβουλευτική κάθε Δευτέρα για το εαρινό
     Ιωάννινα: Κάθε Δευτέρα Συμβουλευτική/Οικογενειακή Θεραπεία και κάθε Τετάρτη Ιστορία/Ιστορία Τέχνης για το χειμερινό εξάμηνο και Λαογραφία (Δευτέρα) και Παιδαγωγική Ψυχολογία/ Ειδική Αγωγή (Τετάρτη) για το εαρινό.
     Χαιδάρι Αττικής: Κάθε Δευτέρα Συμβουλευτική/Οικογενειακή Θεραπεία και κάθε Τετάρτη Ιστορία/Ιστορία Τέχνης για το χειμερινό εξάμηνο και Λαογραφία (Δευτέρα) και Παιδαγωγική Ψυχολογία/ Ειδική Αγωγή (Τετάρτη) για το εαρινό.
     Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης: Κάθε Τετάρτη Ψυχολογία για το χειμερινό εξάμηνο και Συμβουλευτική κάθε Τετάρτη για το εαρινό
     Καλαμάτα: Κάθε Δευτέρα Ψυχολογία για το χειμερινό εξάμηνο και Συμβουλευτική κάθε Δευτέρα για το εαρινό
     Λευκωσία: Κάθε Δευτέρα Ψυχολογία για το χειμερινό εξάμηνο και Συμβουλευτική κάθε Δευτέρα για το εαρινό
     Κως: Κάθε Δευτέρα Ψυχολογία για το χειμερινό εξάμηνο και Συμβουλευτική κάθε Δευτέρα για το εαρινό

     Εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους αντίστοιχους φορείς προτιθέμεθα να λειτουργήσουμε Ακαδημίες των Πολιτών σε Κέρκυρα, Δράμα, Βέροια, Χαλκίδα, Αλιβέρι, Κύμη και Ρόδο

     Οι κατά τόπους υπεύθυνοι μεριμνούν για τις εγγραφές και τις οδηγίες προς τους ενδιαφερόμενους

     ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ εγγραφές μπορούν να γίνουν και στη Γραμματεία της Ακαδημίας των Πολιτών στο τηλέφωνο 22510-54739 και στο κινητά 6970069007 και 6981067776, αλλά και στο email: academy@aigaion.org Γενικές πληροφορίες για την Ακαδημία στο civilacademy.ucoz.org
     Τα στοιχεία που απαιτούνται σε κάθε αίτηση είναι:
Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνα και email επικοινωνίας, αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, ΑΦΜ (για την έκδοση της απόδειξης) και πιστοποιητικά έκπτωσης ( κάρτα ανεργίας, φοιτητική ταυτότητα, βεβαίωση πολυτέκνων κλπ)


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.


--
Efstratios Papanis

Assistant Professor,
University of the Aegean,
Sociology Department
Office 221,
Lofos Panepistimiou
=================================
Tmima Epistimon tis Thalassas
81100 Mytilene
Lesvos - Greece
twitter: epapanis
mobile: 6936543643
=================================
office tel.: 22510-36520
home tel.: 7007000533
Fax: 2118000593
email: papanis@papanis.com

http://epapanis.blogspot.com/
http://penthileus.blogspot.com
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση