Το Περιφερειακό Ιατρείο Παππάδου

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12129
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Το Περιφερειακό Ιατρείο Παππάδου

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

Έχει τη δική του … ιστορία


      Από τις 22 Ιουνίου 2007 άρχισε η … περιπέτειά μας. Τότε πληροφορηθήκαμε ότι, μετά την Πέτρα, κι ο Παππάδος θ’ αποκτούσε «νέο, υπερσύγχρονο Περιφερειακό Ιατρείο». Η χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη από το Υπουργείο κι ότι αναμενόταν να δημοπρατηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα. Η πρωτοβουλία ανήκε στον τότε Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Στ. Ψαρρόπουλο.
      Ο Δήμος Γέρας παραχώρησε, στη συνέχεια, έκταση δυο στρεμμάτων για την ανέγερση τού νέου Π. Ι. στον κεντρικό δρόμο του Παπάδου, αμέσως μετά το συγκρότημα του Γυμνασίου - Λυκείου Γέρας κι από την τότε Δημοτική Αρχή πληροφορηθήκαμε ότι η μεταστέγαση στο νέο κτήριο, που σύντομα θα ξεκινούσε η κατασκευή του, θα γινόταν ταυτόχρονα με την αναβάθμιση του Ιατρείου σε Πολυιατρείο (5-12- 2007).
      Κι υπολογιζόταν, τότε, ότι έως το Πάσχα του 2008, θα ξεκινούσε η κατασκευή του νέου κτηρίου μέσω της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών μονάδων (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ) του Υπουργείου Υγείας. Το κτήριο θα είχε ωφέλιμο εμβαδόν περίπου 80 τ. μ.
      Ωστόσο, στις 10 Σεπτεμβρίου 2008 δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο η είδηση ότι η κατασκευή του Πολυδύναμου Ιατρείου «Θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες».
      Μαύρα μαντάτα, όμως, στις 5 Νοεμβρίου 2008: «Χάνεται το Πολυδύναμο Ιατρείο, γιατί η τότε ηγεσία του Υπουργείου το άφησε στην τύχη του, όπως και τα υπόλοιπα 24, εκ των οποίων το ένα στην Πέτρα, «με αποτέλεσμα να τελματώσουν στον ‘‘ωκεανό’’ της γραφειοκρατίας». («ΑΙΟΛΙΚΑ Νέα»)
      Δεκαοκτώ ημέρες αργότερα το σκηνικό άλλαξε, αφού ξεκίνησε στο ‘‘παρά πέντε’’ η ανέγερση του Πολυδύναμου Ιατρείου.

Κατασκευάστηκε, αλλά …

      Κατασκευάστηκε, επιτέλους, το νέο κτήριο, «αλλά από το 2009 παραμένει κλειδωμένο, γιατί δεν έχει εξοπλιστεί και δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την πρόσληψη του προσωπικού που θα το στελεχώσει».
      Στις 27 Ιανουαρίου 2011 ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Π. Παπαδόπουλος στην καθιερωμένη κοπή της πίτας του Ιδρύματος, δήλωσε ότι «ολοκληρώθηκε μέσα στο 2010 η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων Πέτρας και Παππάδου με την προμήθεια του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού.» («ΕΜΠΡΟΣ» 28-1-2011)
      Οι Βουλευτές του Κ. Κ. Ε, κ. κ. Στ. Σκοπελίτης και Χ. Χαραλάμπους ύστερα απ’ όλα αυτά αναγκάστηκαν να κάνουν ερώτηση στον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Λοβέρδο, ο οποίος απάντησε ότι «είναι έτοιμο κτηριακά, τα συμβόλαια καθ’ όλα έτοιμα κι αναμένεται από το Εθνικό Κτηματολόγιο η χωρική μεταβολή. Μετά από αυτό, η Εταιρεία LATERN θα εκδώσει την απαραίτητη οικοδομική άδεια για να ηλεκτροδοτηθεί το Ιατρείο και να εγκατασταθεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός». («ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ» 19-4-2011)
      « Όλα είναι, ήδη, έτοιμα, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία», είπε ο κ. Θεοδώρου στην κ. Π. Γεωργαντά [«ΤΟ ΒΗΜΑ της Γέρας», φ. Μαΐου 2011] «[…] Ωστόσο, ένα διαδικαστικό θέμα σχετικά με την έγκριση της Πολεοδομίας καθυστερεί ακόμη και σήμερα τη λειτουργία του».
      Τέλος, ο κ. Π. Παπαδόπουλος δήλωσε στην κ. Ντ. Βερβέρη («τα ΝΕΑ της Λέσβου», πρωτοσέλιδο, 12-7-2011) ότι «για να λειτουργήσουν (εννοεί και της Πέτρας) το μόνο που εκκρεμεί για να είναι καθ’ όλα έτοιμα είναι η ηλεκτροδότησή τους […] κι ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε θετικές εξελίξεις γι’ αυτά τα έργα».
      Πάντως, εμείς δεν διαπιστώσαμε καμιά «θετική εξέλιξη»…
      Ο Αντιδήμαρχος Γέρας, κ. Θ. Αθανάσης διαμαρτυρήθηκε στον Διευθυντή του Κ. Υ. Πλωμαρίου, στο οποίο υπάγεται το Π. Ι. Παππάδου, κι ανέφερε το θέμα μας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου (27-7-2011).

Ο κ. Δ. Κατσιφαράκης

      Περιορίστηκα στην καταγραφή των γεγονότων, σκόπιμα, χωρίς να επισημάνω ορισμένες δηλώσεις που είναι αλληλοσυγκρουόμενες κι αντιπαρήλθα την προσφιλή τακτική των κρατούντων: «από τον Άννα στον Καϊάφα». Ωστόσο, δεν μπορώ να μη σημειώσω με ιδιαίτερη χαρά κι υπερηφάνεια ότι η πινακίδα [φωτογραφία] εδώ κι εβδομάδες, ρίχνει άπλετο φως στους διερχόμενους πεζούς κι οδηγούς, και … διαλαλεί σ’ όλη την περιοχή ότι, ναι, υπάρχει το νέο κτήριο του Π. Ι. Τι σημασία έχει, αν είναι κλειστό !!!
      Και διερωτώμαι, μετά από τις τόσες παλινωδίες, με πικρία: Ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου μας, κ. Δ. Κατσιφαράκης θα δώσει, επιτέλους, λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε; Θ’ αποφύγω, όμως, να διατυπώσω, δημόσια, την πρόβλεψή μου …
Στέλιος Ε. Παππάς
---------------------------------------------------

''ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ'' 2-12-2011, σελ. 4, Στ. Ε. Παππάς
''ΤΟ ΒΗΜΑ της Γέρας'' φ.32 (Οκτωβρίου 2011) σελ. 18, Στ. Ε. Παππάς
''ΓΕΡΑ'' φ. 83 (Ιουλ.- Σεπτ. 2011) σελ. 5, Στ. Ε. Παππάς
'''ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ'' 31-8-2011, σελ. 4, Στ. Ε. Παππάς
========================================================================================
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στέλιος Ε. Παππάς την Τετ Φεβ 16, 2022 11:09 pm, έχει επεξεργασθεί 8 φορές συνολικά.
Στέλιος Ε. Παππάς
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12129
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Re:Ο κ. Σπ. Γαληνός κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ
Βουλευτής Ν. Λέσβου – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

     Αθήνα 6 Σεπτεμβρίου 2011

     ΕΡΩΤΗΣΗ
     Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο

     ΘΕΜΑ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟ ΓΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

     Ακόμα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία το Περιφερειακό Ιατρείο στον Παπάδο της Γέρας, παρότι η κατασκευή του έχει ολοκληρωθεί από το 2009 με αποτέλεσμα, οι κάτοικοι της περιοχής να στερούνται πολύτιμες υπηρεσίες υγείας και μία δημόσια δαπάνη να παραμένει αναξιοποίητη. Επί πάρα πολλούς μήνες οι κάτοικοι παρακολουθούν ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι συνεχών διαβεβαιώσεων που δεν επιβεβαιώνονται και γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών και προσκομμάτων που πολλαπλασιάζονται. Κύριε Υπουργέ ενώνω την φωνή μου με αυτή των αγανακτισμένων κατοίκων της Γέρας για να σας θέσω την ερώτηση:
     1) Έως πότε θα χρειαστεί να περιμένουμε για να τεθεί σε λειτουργία το Περιφερειακό Ιατρείο στον Παπάδο της Γέρας;
     2) Πού οφείλεται η χρονική υστέρηση ανάμεσα στην ημερομηνία ολοκλήρωσης της κατασκευής των κτηρίων και την ημερομηνία που θα λειτουργήσει το Περιφερειακό Ιατρείο;
     3) Ποιες ενέργειες θα κάνετε για να εξορθολογιστούν οι διαδικασίες και να αρθούν τα γραφειοκρατικά προσκόμματα που συνεπάγονται τόσο μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις;
Ο Ερωτών Βουλευτής

Σπύρος Γαληνός
Στέλιος Ε. Παππάς
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12129
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Re: Απάντηση Υπουργού Υγείας

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΤΜΗΜΑ: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ &
ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΕΠΕΙΓΟΝ
Αθήνα, 17-11-2011
Αρ. Πρωτ.: 101718
Σχετ:




Ταχ. Δ/νση: Αριστοτέλους 17
T. K.:101 87 Αθήνα
Τηλέφωνο: 2105230110, 2105237254
Φαξ: 2105237254
Ε-mail:tke@yyka.gov.gr
ΠΡΟΣ
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Τμήμα: Ερωτήσεων

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή

     Απαντώντας στην με αρ. 22408/07-09-11 ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Βουλευτή κ. Σ. Γαληνό, σχετικά με θέματα λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Παπάδου Λέσβου, όπως με ενημέρωσε η υπηρεσία, σας γνωρίζουμε τα εξής:
     Η κατασκευή του κτιρίου έχει ολοκληρωθεί, όμως, χωρίς να έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, η οποία κανονικά προηγείται της έναρξης των εργασιών κατασκευής. Η καθυστέρηση έκδοσης της άδειας οφείλεται στο γεγονός ότι το συμβόλαιο παραχώρησης οικοπέδου είχε κάποια προβλήματα με τους τίτλους. Συγκεκριμένα, η δωρεά του Δήμου Γέρας προς το Νοσοκομείο αφορούσε (2) στρέμματα, πλην όμως το Δ.Σ. του Νοσοκομείου έκανε αποδεκτή, με σχετική απόφαση του, τη δωρεά (16) στρεμμάτων. Το θέμα τέθηκε προς επανεξέταση στο Δ.Σ., και με νέα απόφαση διορθώθηκε η προηγούμενη στο ορθό αποδοχής των (2) στρεμμάτων. Στη συνέχεια, εξουσιοδοτήθηκε συμβολαιογράφος, το Νοσοκομείο παρέλαβε τα νέα διορθωμένα συμβόλαια τα οποία προωθήθηκαν αρμοδίως στην Πολεοδομία Μυτιλήνης, προκειμένου να εκδοθεί η απαραίτητη οικοδομική άδεια ώστε να υπάρξει και η δυνατότητα ηλεκτροδότησης του κτιρίου. Η υπηρεσία της Πολεοδομίας Μυτιλήνης έχει αποστείλει το φάκελο των σχεδίων στη ΔΕΠΑΝΟΜ, και αναμένονται οι δέουσες ενέργειες από πλευράς της προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και να ηλεκτροδοτηθεί το κτίριο.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ;
Βουλευτή κ. Σ. Γαληνό
ΕΣΩΤ. ΔΙΑΝΟΜΗ;
1. Γρ.Υπουργού
2. Γρ.Υφυπουργού
3. Τμήμα Κοιν. Ελέγχου Νομοθ. Συντ. & Κωδικ.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ
ΠΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
Στέλιος Ε. Παππάς
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΗΜ
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 175
Εγγραφή: Τρί Δεκ 20, 2011 9:49 am

Re: ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΠΑΔΟΥ

Δημοσίευση από ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΗΜ »

Εαν θά λειτουργήσει ποτέ τό ιατρείο Παππάδου,θά είναι σάν νά πιάσουμε τό πρώτο λαχνό.Πόσες φορές δέν 'εχει ανακοινωθεί,ότι θά λειτουργήσει.Τό μόνο πού λειτουργεί είναι ο φωτισμός.Ολα ανακοινώνονται προεκλογικά ,καί μετά στό περίμενε δέν υπάρχουν χρήματα,κλπ.
Απάντηση