Γεραγώτικα

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Γεραγώτης
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 313
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 03, 2009 1:48 pm

Γεραγώτικα

Δημοσίευση από Γεραγώτης »

Δημήτρης  Στουρνάρας.png
23.05.222.jpg
     Δύο γεγονότα συζητούνται αυτή τη στιγμή στη Γέρα. Ας αρχίσουμε από το ευχάριστο. Ολοκληρώθηκε η επισκευή του καμπαναριού του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ένα έργο που απασχόλησε τους Γεραγώτες πάνω από 15 έτη και υπήρξε η αποθέωση της γραφειοκρατίας (και της μη εργασίας) παραγόντων του Δημοσίου. Τελικά χάρη στην παρέμβαση του περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη και στην επιμονή μαχητικών κατοίκων της περιοχής πρωτοστατούντος του Στέλιου Παππά και με τη συμμετοχή αρχικά του πατέρα Στρατή Κωνσταντάρα και μετέπειτα του πατέρα Απόστολου Μαυραντώνη, το έργο ολοκληρώθηκε και με τη φιλότιμη προσπάθεια του εργολάβου.

      Εντός των ημερών τοποθετείται και το καινούργιο ρολόι με δαπάνη κ. Σωκράτη Ορφανού, ο οποίος είχε δωρίσει και το παλιό. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Σωκράτης Ορφανός με τις δωρεές του συνεχίζει το έργο του αείμνηστου πατέρα του, Μιχάλη Ορφανού, που προσέφερε πολλά στην τοπική κοινωνία. Να πληροφορήσουμε τους φίλους Γεραγώτες ότι το ρολόι του κ. Ορφανού είναι από τα πλέον σύγχρονα αφού διαθέτει 15 ήχους. Ήχος χαρμόσυνος για τις εθνικές εορτές, πένθιμος για τη Μεγάλη Εβδομάδα, πασχαλινός ήχος για την Ανάσταση κλπ. κλπ.. Δεν χτυπάει τις ώρες κοινής ησυχίας.

     Από την πλευρά μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δωρητή και σε όσους συνέβαλλαν, σίγουρα υπάρχουν και άλλοι που δεν αναφέρθηκαν, στην περάτωση του έργου.


      Και τώρα τα δυσάρεστα. Άλυτο παραμένει το πρόβλημα των κατοίκων της Γέρας και ειδικότερα του Παπάδου από τους Ρομά. Οι άνθρωποι φοβόντουσαν να κυκλοφορούν νύχτα, τώρα φοβούνται να κυκλοφορούν και μέρα. Η καθημερινότητα είναι γεμάτη από κλοπές, από απειλές, από διαρρήξεις και από κάθε είδους παραβατικότητα. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, κάτι επιτέλους πρέπει να γίνει, νόμοι υπάρχουν και είναι καιρός να εφαρμοστούν. Η αστυνομία να σταματήσει την επιείκεια, να γίνεται έλεγχος στα σχολεία αν φοιτούν οι Ρομά μαθητές, να συλλαμβάνονται οι γονείς που αναγκάζουν τα μικρά παιδιά τους στην επαιτεία. Η αστυνομία, οι Δήμοι, διαθέτουν ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ας δουλέψουν καμιά φορά και αυτοί.

      Πέμπτη 02 Ιουνίου 2022 | «ΤΑ NEA ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» | Δημήτρης Στουρνάρας



     Σχετικά δημοσιεύματα: ΕΔΩ
Απάντηση