Ο πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Λέσβου για τα σοβαρότατα θέματα υδροδότησης της Γέρας

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12109
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Ο πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Λέσβου για τα σοβαρότατα θέματα υδροδότησης της Γέρας

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

ΔΕΥΑΛ_.jpg
ΔΕΥΑΛ_.jpg (9.43 KiB) Προβλήθηκε 1297 φορές
     Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020 | ΕΡα Βορ. Αιγαίου

     Για τα σοβαρότατα θέματα υδροδότησης της περιοχής της Γέρας, το μεγάλο έργο της Λαγκάδας που ξεκίνησε αλλά και για τις εξελίξεις στο έργο του βιολογικού της νότιας πόλης που εγκρίνεται η αναμόρφωση της μελέτης , στην ΕΡΤ Αιγαίου μίλησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου Γιώργος Φλώρος.

Γ. Φλώρος.jpg
Γ. Φλώρος.jpg (7.98 KiB) Προβλήθηκε 1300 φορές
---

     Για τη Γέρα

     Σοβαρά χρόνια προβλήματα που παραμένουν άλυτα στην περιοχή της Γέρας οδήγησαν τη ΔΕΥΑΛ να προχωρήσει σε διακοπές υδροδότησής στην ευρύτερη περιοχή τις προηγούμενες ημέρες. «Καταναλώνουμε τα αποθέματα του 2018 αφού φέτος δεν είχαμε βροχές για να ενισχύσουμε τον υδροφόρο ορίζοντα» είπε ο κύριος Φλώρος το πρόβλημα όμως δεν περιορίζεται εκεί. Τα τοπικά συμβούλια των χωριών της Γέρας και ιδιαίτερα του Παππάδου έχουν ενημερώσει και την προηγούμενη και την νυν δημοτική αρχή για τις ζημιές στις δεξαμενές και το δίκτυο ύδρευσης, αλλά και για παράνομες παροχές ή κατασπατάληση του νερού σε μπαχτσέδες. Ο κύριος Φλώρος ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά ενώ στο σχεδιασμό της επιχείρησης είναι να αναζητηθούν και νέες πηγές υδροδότησης με νέα γεώτρηση.
Στρ. Χατζηχρήστος.jpg
Στρ. Χατζηχρήστος.jpg (13.92 KiB) Προβλήθηκε 1297 φορές
     Σε παρέμβασή του ο τοπικός σύμβουλος Παππάδου Στρατής Χατζηχρήστος είπε ότι από τον Οκτώβρη ενημερώθηκε η ΔΕΥΑΛ για τα προβλήματα αυτά, επανήλθε το τοπικό συμβούλιο το Φλεβάρη ζητώντας ενέργειες ενώ ενημέρωσε το κύριο Φλώρο ότι η κοινότητα Παππάδου προχωρά σε μηνύσεις κατά πάντως υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένου και της ΔΕΥΑΛ, για τα άλυτα προβλήματα που έφερα ν την περιοχή σε αυτή την κατάσταση. Ο κύριος Χατζηχρήστος αναφέρθηκε σε «παράνομες , όπως είπε , παροχές νερού, στις κοινότητες ΡΟΜΑ , που έχουν εγκατασταθεί εκεί» για να πάρει την απάντηση από τον κύριο Φλώρο « μη ζητάτε ευθύνες από τη νυν δημοτική αρχή. Ποιος έδωσε την άδεια να εγκατασταθούν εκεί οι κοινότητες ΡΟΜΑ; Η ΔΕΥΑΛ αυτή τη στιγμή δεν νομιμοποιείται να κόψει το νερό από κει» . Ωστόσο ο κύριος Φλώρος αναφέρθηκε και σε παράνομες συνδέσεις στην περιοχή για ψηφοθηρικούς λόγους και κάλεσε τοκ κύριο Χατζηχρήστο να καταθέσει λίστα με τις παροχές εκείνες που είτε είναι παράνομες είτε κατασπαταλούν νερό.


     Διαβάστε τη συνέχεια: ΕΔΩ
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση