Δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εκπρόσωπος από Συνεταιρισμό τής Γέρας!

Τα νέα για όσους ασχολούνται με τα αγροτικά
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12109
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εκπρόσωπος από Συνεταιρισμό τής Γέρας!

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

Α. Συν. Παπάδου.jpg
     Για να μην απορούμε

     Τη δεκαετία του 70 η Γέρα κατείχε τα πρωτεία στη Λέσβο, καθώς υπήρχε προς την περιοχή ακόμα και εσωτερική μετανάστευση. Δηλαδή θέλουμε να πούμε ότι κάθε χειμώνα μετοικούσαν στα χωριά της Γέρας κάτοικοι από άλλες μακρινές περιοχές της Λέσβου για να εργαστούν στα λιοχώραφα.

     Σήμερα τίποτα δεν θυμίζει τη Γέρα του παρελθόντος, παρά μόνο τα κουφάρια των παλιών βιομηχανικών κτιρίων, με εξαίρεση αυτό που βρίσκεται στην είσοδο του Περάματος, το οποίο διέσωσε και αναστήλωσε ο Τούρκος επιχειρηματίας Ραχμί Κοτς, καθώς και το ελαιοτριβείο Βρανά που διέσωσε η εταιρεία Αρχιπέλαγος (Σηφουνάκης). Τα βράδια από νωρίς δεν βλέπεις άνθρωπο στους δρόμους και η ελαιοκαλλιέργεια σταδιακά εγκαταλείπεται.

     Τα παραπάνω περνούσαν από το μυαλό μας το βράδυ της Πέμπτης κατά το ρεπορτάζ μας στα γραφεία της Ένωσης, όταν προσπαθούσαμε να βρούμε μια εξήγηση γιατί ανάμεσα στους τόσους εκπροσώπους Συνεταιρισμών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και βρέθηκαν για να συζητήσουν για την τύχη του εργοστασίου της Ε.Α.Σ.Λ. στη Σκάλα Παμφίλων, δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εκπρόσωπος από Συνεταιρισμό της Γέρας!

     Σ.ΣΑΜ.

     «ΤΑ ΝΕΑ της Λέσβου» | 30.9.2019
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση