A.Σ.Ε.Π.: Εντοπίστηκαν πλαστά πτυχία αγγλικών σε προκηρύξεις

Συζητήσεις σχετικές με θέματα εκπαίδευσης.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12109
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

A.Σ.Ε.Π.: Εντοπίστηκαν πλαστά πτυχία αγγλικών σε προκηρύξεις

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

Πλαστά.jpg
     • 6.8.2019

     Πλαστά αποδείχτηκαν 95 πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που χορηγήθηκαν σε σπουδαστές ξένης γλώσσας την τελευταία πενταετία στη Λέσβο.

     Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν το Α.Σ.Ε.Π., σε δειγματοληψία που πραγματοποίησε για την πιστοποίηση πτυχίων στα αγγλικά που του είχαν υποβληθεί ως δικαιολογητικό σε προκήρυξη θέσης, διαπίστωσε ότι ήταν πλαστό. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στις αρμόδιες Αρχές και η έρευνα κατέληξε στην ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα 95 πλαστά πιστοποιητικά σύμφωνα με το Α.Π.Ε.- Μ.Π.Ε.

     Η δικογραφία, που περιλαμβάνει τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της απάτης, τελούμενα κατ’ εξακολούθηση, υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

      Διαβάστε τη συνέχεια εδώ



     Σχετικά δημοσιεύματα

     Έρευνα της Αστυνομίας για τα πλαστά πτυχία Αγγλικής

     19.7.2019 | Πέλλη Γιακουμή

     Νέες αποκαλύψεις βγαίνουν συνεχώς στο φως για την υπόθεση με τα πλαστά πτυχία Αγγλικής γλώσσας στη Μυτιλήνη

     Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»


--------------------------------------

     «Σάλος» με πτυχία αγγλικών στη Μυτιλήνη

     18.7.2019 | Πέλλη Γιακουμή

     “Κλήθηκαν από τη Δευτέρα να επιστρέψουν τα πτυχία τους προκειμένου να ελεγχθούν’’

     Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει υπόθεση με πλαστά πτυχία αγγλικών που βγήκε στην επιφάνεια από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, με δεκάδες αποφοίτους να σπεύδουν από μόνοι τους στην Αστυνομία και να καταθέτουν ότι πήραν τα πτυχία χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι πλαστά, προκειμένου να μην βρεθούν και οι ίδιοι κατηγορούμενοι, έχοντας κάνει χρήση τους σε δημόσιες υπηρεσίες.

     Στο στόχαστρο έχει βρεθεί μια Σχολή Υπολογιστών και ξένων γλωσσών στη Μυτιλήνη μέσω της οποίας γινόταν on line οι εξετάσεις, όμως, και η ίδια η σχολή είχε έναν σύνδεσμο από Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε έρθει στο νησί τον περασμένο Μάιο και διεξήγαγε τις εξετάσεις χορηγώντας τα πτυχία. Τα πτυχία φέρουν όνομα και σφραγίδα Κέντρου Ξένων Γλωσσών της Θεσσαλονίκης. Πιθανότατα ο ίδιος με αυτό τον τρόπο να διεξήγαγε εξετάσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας συνεργαζόμενος και με κέντρα υπολογιστών και ξένων γλωσσών. Πάντως φέρεται να είναι άφαντος και να μην έχει απαντήσει σε αιτήματα να στείλει στοιχεία για τις βαθμολογίες και τις εξετάσεις που διεξήγαγε.

     Έμαθαν από το Δήμο ότι… δεν ήταν κάτοχοι C2

     • Διαβάστε τη συνέχεια εδώ
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση