Πώς θα κάνουν οι συνταξιούχοι αίτηση στα Ταμεία για τα ποσά των μειώσεων (διαδικασία)

Θέματα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις Δημόσιες υπηρεσίες, γενικής αστυνόμευσης - τροχαίας και σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12109
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Πώς θα κάνουν οι συνταξιούχοι αίτηση στα Ταμεία για τα ποσά των μειώσεων (διαδικασία)

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

Αναδρομικά.jpg
     ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

     22.10.2018 | ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

     Αιτήσεις στις διευθύνσεις πληρωμών του Ε.Φ.Κ.Α. και του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. για να τους γνωστοποιήσουν πρώτον, τα ακριβή ποσά των αντισυνταγματικών μειώσεων από τους νόμους 4051 και 4093 στις κύριες και τις επικουρικές τους συντάξεις και δεύτερον, να ζητήσουν την άμεση διακοπή τους, όπως και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, θα πρέπει να υποβάλουν όλοι οι συνταξιούχοι και κατόπιν, ανάλογα με το αν πάρουν ή δεν πάρουν απάντηση, να ασκήσουν ένδικα μέσα διεκδικώντας αναδρομικά ακόμη και σε βάθος μιας πενταετίας ή τριετίας.

     Τα ταμεία υποχρεώνονται να δώσουν αναλυτική λίστα για τις περικοπές αυτές κατά μήνα, ή και σε ετήσια βάση από το 2012 μέχρι και σήμερα, όπως αποδεικνύεται από την παρόμοια απάντηση που έδωσε ο Ε.Φ.Κ.Α .Θεσσαλονίκης στο αίτημα του συνταξιούχου που κέρδισε με την πρωτόδικη απόφαση αναδρομικά 11.185 ευρώ.

     Ο ''Ελεύθερος Τύπος'' και το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» δίνει σήμερα προσυμπληρωμένα τα έντυπα των αιτήσεων για τους συνταξιούχους, ώστε να βοηθηθούν στις διεκδικήσεις τους.

     Οι τρεις αιτήσεις και πού υποβάλλονται:


     Περισσότερα εδώ
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση