Στον Ταξίαρχο για ακρόαση οι πολίτες

Θέματα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις Δημόσιες υπηρεσίες, γενικής αστυνόμευσης - τροχαίας και σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12109
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Στον Ταξίαρχο για ακρόαση οι πολίτες

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

ΕΛ-ΑΣ_.jpg
ΕΛ-ΑΣ_.jpg (11.95 KiB) Προβλήθηκε 3747 φορές
ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ
ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΡΕΙΕΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

     Επεκτείνεται και στις περιφερειακές υπηρεσίες της Αστυνομίας ο θεσμός της «ημέρας ακρόασης των πολιτών», που καθιερώθηκε πρόσφατα από τον αρχηγό του Σώματος Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

     Στόχος είναι να αποκεντρωθεί ο θεσμός της «ημέρας ακρόασης των πολιτών», που έτυχε ευρείας κοινωνικής αποδοχής, ώστε να εξασφαλιστεί και σε περιφερειακό επίπεδο η διά ζώσης επικοινωνία μεταξύ των πολιτών και της διοίκησης του Σώματος.

     Για το σκοπό αυτό συγκροτούνται τετραμελείς επιτροπές Αξιωματικών στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης και σε κάθε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της χώρας και κατ' επέκταση και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου που εδρεύει στη Μυτιλήνη, οι οποίες θα δέχονται σε ακρόαση πολίτες που επιθυμούν να εκθέσουν θέματα που τους απασχολούν, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά τις ώρες 14.00 έως 22.00.

     Όσον αφορά στη σύνθεση των επιτροπών, χρέη Προέδρου θα ασκεί ο ανώτερος ή αρχαιότερος Αξιωματικός, μετά τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, ενώ ως μέλη θα μετέχουν οι Τμηματάρχες των οικείων Τμημάτων.

     Η επέκταση αυτής της δράσης, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, γίνεται με σκοπό να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος της Αστυνομίας και να ενισχυθεί περαιτέρω η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών. Σημειώνεται ότι το προσεχές χρονικό διάστημα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου θα δώσει ανακοίνωση με λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, ως προς τον τρόπο επικοινωνίας των πολιτών για να κλείνουν τα ραντεβού για ακρόαση από τον Ταξίαρχο, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Ελευθέριο Ντουρουντού, και τους επιτελείς του.

     Σ.ΣΑΜ.


     «ΤΑ ΝΕΑ της Λέσβου» | 24.9.2018
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση