Στην… υγειά μας ρε παιδιά!

Συζητήσεις Γενικού περιεχομένου
Απάντηση
Πάρις Ν. Μαλιάκας
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 288
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 03, 2011 12:37 pm

Στην… υγειά μας ρε παιδιά!

Δημοσίευση από Πάρις Ν. Μαλιάκας » Τρί Ιαν 16, 2018 9:10 pm

επειγοντα-1-809x420.jpg

Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι είναι ανθρώπινο και μέχρι σε ένα σημείο σεβαστό, οι άνθρωποι που εργάζονται μέσα στις γιορτές, εκείνοι που έχουν βάρδια την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι – ή οι περισσότεροι – βρίσκονται στα σπίτια τους με την οικογένεια και φίλους ή έξω και διασκεδάζουν, να… πάρουν μια γεύση από γιορτή. Στο Νοσοκομείο όμως, σε έναν ευαίσθητο χώρο υγείας, εκεί όπου στον πάνω όροφο υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε τις γιορτές δοκιμαζόμενοι στο κρεβάτι του πόνου, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ακόμη πιο διαφορετικά είναι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί ν’ ανοίξει η πόρτα και να μεταφέρουν κάποιο θύμα τροχαίου, έναν εμφραγματία κλπ. Εδώ όμως το προσωπικό δεν πήρε απλά μια γεύση από γιορτές, αλλά πραγματικά του έδωσε και κατάλαβε!

Τα παραπάνω μας κατήγγειλαν αναγνώστες, και μας έστειλαν και βίντεο τα οποία είχαν αναρτήσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις προσωπικές τους σελίδες στο facebook, δείχνοντας να μην έχουν αντιληφθεί τη σημασία του χώρου και του δικού τους ρόλου.

Μια από αυτές τις γιορτινές μέρες που πέρασαν, το προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, οργάνωσε ένα γλέντι που θα το ζήλευε και ο Σπύρος Παπαδόπουλος! Μπουζούκια, τουμπερλέκια, ντέφια, οι ρετσίνες και οι μπίρες να ρέουν σε αφθονία και τα τσιγάρα ν’ ανάβουν το ένα πίσω απ’ το άλλο. Οι χώροι του ΤΕΠ μετατράπηκαν σε «κουτούκι» με ζωντανή μουσική, φαγητά, ποτά, τσιγάρα και γιατρούς, νοσηλευτές, σεκιουριτάδες, μέχρι και… ένας ασθενής με κουβέρτα και το τσιγάρο στο χέρι, να διασκεδάζουν!

Το εντυπωσιακότερο όλων όμως, τα βίντεο από το γλέντι σε νυχτερινή βάρδια του Νοσοκομείου, δεν τραβήχθηκαν από κάποιο επισκέπτη ή κάποιο ασθενή, αλλά από τους ίδιους τους γλεντζέδες την ώρα που χόρευαν, έπιναν και μάλιστα τα ανέβασαν και στους λογαριασμούς τους στο facebook, έτσι για να δουν και οι πολίτες και να κάνουν το σταυρό τους, γιατί δεν τους συνέβη τίποτα έκτακτο και δεν χρειάσθηκε να… πέσουν στα χέρια της συγκεκριμένης βάρδιας, εκείνο το βράδυ.

Μάλιστα στη διάρκεια του γλεντιού ακούγονται σε διάφορα σημεία οι εργαζόμενοι να σχολιάζουν την κατάσταση, λέγοντας «αν έρθει κανένας θα πούμε έχουμε ασθενή», ή μια άλλη εργαζόμενη που χορεύει ζεϊμπέκικο, σε τσακίρ κέφι ακούγεται να λέει «για X-ray είμαστε τώρα».

Στο πρωτοφανές event στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, τα γλέντια όπως φαίνεται από τα βίντεο, εξελίσσονται παντού, μέσα σε γραφεία όπου έχουν στρωθεί τα φαγητά και τα μπουκάλια με τα ποτά, ενώ χορεύουν στους διαδρόμους, στους χώρους υποδοχής ασθενών. Μάλιστα πάνω στο χορό αντί για πιάτα ή χαρτοπετσέτες, μια εργαζόμενη πετάει κυπελάκια που χρησιμοποιούνται για εξετάσεις.

Το ερώτημα είναι βέβαια τι θα γινόταν αν μεταφέρονταν στα ΤΕΠ για τις πρώτες βοήθειες κάποιοι ασθενείς. Το προσωπικό που βρισκόταν σε… μεγάλα κέφια τι είδους υπηρεσίες θα τους παρείχε;

http://nealesvou.gr


Δείτε επίσης και τα βίντεο εδώ

Απάντηση