Χορωδιακή εκδήλωση του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθήνας

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12127
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Χορωδιακή εκδήλωση του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθήνας

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

     Ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος Μυτιλήνης με έδρα την Αθήνα πραγματοποίησε την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 στην φιλόξενη αίθουσα του Ιωνικού Συνδέσμου στην Νέα Ιωνία χορωδιακό αφιέρωμα στην μνήμη του Οδυσσέα Ελύτη και του Νίκου Γκάτσου με την ευκαιρία της 100ής επετείου από την γέννησή τους.

     Δύο εκλεκτοί Λέσβιοι άνθρωποι του πνεύματος, ο καθηγητής, ποιητής, δοκιμιογράφος και κριτικός της λογοτεχνίας Δημήτρης Νικορέτζος και ο δοκιμιογράφος Δημήτρης Καραμβάλης, μας ταξίδεψαν στον θαυμαστό κόσμο της ποίησης με σύντομες εισηγήσεις τους για τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Νίκο Γκάτσο αντίστοιχα.

     Η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλλιθέας “Η Αρμονία”, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Σακκογιάννη, απογείωσε και κατασυγκίνησε το ακροατήριο εκτελώντας τραγούδια σε ποίηση του Νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη και του Νίκου Γκάτσου. Τα μέλη της χορωδίας Βιβή Χριστοδούλου και Κατερίνα Μιτζέλη απάγγειλαν με ιδιαίτερη ευαισθησία και εκφραστικότητα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη. Το πρόγραμμα συμπληρώθηκε με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Χορωδία. Ακολούθησε κέρασμα που παρέθεσε ο Σύλλογός μας στους παρευρεθέντες.

     Την εκδήλωση τίμησαν πολλοί συντοπίτες και φίλοι του Συλλόγου μας, μεταξύ των οποίων ήταν η πρόεδρος της Λεσβιακής Παροικίας Καίτη Μεσηνέζη-Πλατσή με τον σύζυγό της, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου “Το Πόλιον” Μυρσίνη Βαρτή-Ματαράγκα με τον σύζυγό της, το μέλος του Δ.Σ. της Λεσβιακής Παροικίας Μαίρη Γούναρη και το μέλος παλαιού Δ.Σ. του Συλλόγου μας Γιώργος Τριανταφύλλου με την σύζυγό του.

     Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους δύο ομιλητές μας, στον διευθυντή και τα μέλη της χορωδίας “Η Αρμονία”, στον Ιωνικό Σύνδεσμο για την διάθεση της αίθουσας εκδηλώσεών του και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

     Σας ευχόμαστε καλές γιορτές και ευτυχισμένο και παραγωγικό τον καινούργιο χρόνο.


[align=right]Για το Δ.Σ. του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Μυτιλήνης με έδρα την Αθήνα:

Παναγιώτης Μιχ. Πελεκάνος, Πρόεδρος του Συλλόγου
Τηλ./fax 2107789959, κιν. τηλ. 6974004243, e-mail: pelpan@otenet.gr[/align]
Στέλιος Ε. Παππάς
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12127
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Re: Ο ηλεκτρονικός Τύπος για την εκδήλωση

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση