''Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας''

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12127
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

''Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας''

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

     Το Δ. Σ. του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Μυτιλήνης με έδρα την Αθήνα σας προσκαλεί εγκάρδια να συμμετάσχετε στην διάλεξη του ομότιμου Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργου Κουρούνη για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 11:00, στην αίθουσα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών, 3ης Σεπτεμβρίου 39, Αθήνα.
     Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι δεύτερος σε συχνότητα μετά τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες παγκοσμίως. Είναι μία νόσος που προλαμβάνεται και θεραπεύεται αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Μία από τις κυριότερες αιτίες του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι η λοίμωξη από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Για την προστασία από αυτόν τον ιό, έχει αναπτυχθεί κατάλληλο εμβόλιο το οποίο πρέπει να χορηγείται στα κορίτσια πριν από την έναρξη της σεξουαλικής δραστρηριότητάς τους.
     Ο εκλεκτός συντοπίτης μας κ. Γιώργος Κουρούνης θα αναπτύξει αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα (στο οποίο έχει πολυετή ενασχόληση) στην διάλεξή του με τίτλο «Πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας – Εμβόλιο».
     Στο τέλος της διάλεξης, ο ομιλητής θα απαντήσει σε ερωτήματα του ακροατηρίου.
     Η εκδήλωση τούτη γίνεται σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου μας με τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Αγιασωτών της Αθήνας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Παναγιώτης Πελεκάνος
Πρόεδρος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Μυτιλήνης με έδρα την Αθήνα
Τηλ. 2107789959,
Στέλιος Ε. Παππάς
Απάντηση