Μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Μυτιλήνης

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Μιχάλης Μπάκας
Επισκέπτης
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 13, 2011 1:06 pm

Μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Μυτιλήνης

Δημοσίευση από Μιχάλης Μπάκας »

Μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Μυτιλήνης κατέθεσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι για το ζήτημα των μπαζωμάτων πέριξ του Ιερά Κλαμπ στη Γέρα, καλώντας τη να επέμβει κατά πάντως υπευθύνου για τις παράνομες ενέργειες που έχουμε καταγγείλει πολλάκις στην περιοχή των υγροτόπων της Γέρας.

Δυστυχώς αναγκαστήκαμε και πάλι να επανέλθουμε στο θέμα καθώς γίναμε και αποδέκτες καταγγελιών από πολίτες για την απόθεση μπάζων στην περιοχή πίσω από το Ιερα Κλαμπ. Στην ίδια περιοχή είχαμε καταγγείλει σε Δήμο και Νομαρχία τα παράνομα μπαζώματα τον Οκτώβριο του 2009. Στις 14 Οκτωβρίου 2011 μεταβήκαμε στην περιοχή και διαπιστώσαμε από κοντά μπαζώματα που γίνονταν μέσα στον υγρότοπο. Αμέσως μεταβήκαμε στον Παπάδο και ενημερώσαμε από κοντά τον Αντιδήμαρχο Γέρας κ Αθανάση ενώ και στείλαμε και σχετική καταγγελία επιστολή προς το Δήμο Λέσβου και το τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το θέμα έτυχε ευρείας δημοσιότητας από τα τοπικά ΜΜΕ με πρωτοσέλιδα εφημερίδων.

Παρόλαυτα επισκεπτόμενοι την περιοχή δύο εβδομάδες μετά, την Πέμπτη 27/10/2011, όπως βλέπετε και στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, διαπιστώσαμε ότι οι παράνομες ενέργειες όλες αυτές τις ημέρες συνεχίζονταν και πλέον στην περιοχή έχει ανοιχθεί και ολοκληρωθεί δρόμος (μήκους 500 μέτρων) μέσα από τις καλαμιές που φτάνει μέχρι την παραλία.

Σε επιστολή που μας κοινοποιήθηκε χθες 31/10/2011 από τη Δνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου, ενημερωθήκαμε ότι η υπηρεσία προχώρησε σε αυτοψία στην περιοχή, διαπίστωσε το παράνομο των ενεργειών και καλεί την Αντιδημαρχία Γέρας καθώς και τον Αστυνομικό Σταθμό Γέρας να την ενημερώσει για τους ιδιοκτήτες των γηπέδων που διέρχεται ο παράνομος δρόμος.

Επειδή φοβόμαστε ότι για μια ακόμη φορά η γραφειοκρατία των δημοσίων υπηρεσιών δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά, με τη μηνυτήρια αναφορά καλούμε την Εισαγγελία να ελέγξει τη νομιμότητα των παραπάνω ενεργειών και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς κάθε υπεύθυνο.

ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων
http://lesvosgreens.blogspot.com/2011/11/blog-post.html
ΜΗΤΣΑΚΟΣ
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: Παρ Δεκ 03, 2010 8:03 pm

Re: Μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Μυτιλήνης

Δημοσίευση από ΜΗΤΣΑΚΟΣ »

Πολύ ωραία! Τώρα κύριε Στέλιο μπήκε το νερό στο αυλάκι και κάποιοι θα αρχίσουν να τρέχουν. Είδωμεν!!!
Απάντηση