Στο ΠαΣοΚ & Παρατάξεις

Θέματα σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 12129
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Στο ΠαΣοΚ & Παρατάξεις

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς »

Στο ΠαΣοΚ & ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Σημαντικές απώλειες …


      Αναμφισβήτητα βιώνουμε τη μεγαλύτερη οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση του αιώνα μας. Τα νεύρα είναι τεντωμένα, η αισιοδοξία είναι είδος εν ανεπαρκεία, η μελαγχολία «συνοδεύει» τους περισσότερους συνέλληνες. Δεν είναι βέβαια ό,τι καλύτερο να γνωρίζεις ότι η λαμπρά και τρισένδοξη πατρίδα σου κατάντησε «επαίτης» (αν προτιμάτε κι άνευ εισαγωγικών) στο Δ.Ν.Τ, Ε.Ε. κι Ε.Κ.Τ. Κι όλα αυτά δεν ισχύουν μόνο σε μας τους απλούς πολίτες … Την «όπερα της δυστυχίας», που είπε πρόσφατα ο κ. Λ. Λαζόπουλος, την παρακολουθούν -πιστεύω- κι οι ηγέτες μας, σε κεντρικό περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
      Ας μου επιτραπεί να σταθώ στην ηγεσία μας. Ως έθνος είναι αλήθεια ότι έχουμε πολλά προτερήματα, έχουμε, όμως, κι ορισμένα ελαττώματα. Ο εγωισμός μάς περισσεύει… Ο καθένας μας πιστεύει ότι είναι το κέντρο της γης και δεν υπάρχει άλλος με την εντιμότητα, αξιοσύνη κι αποτελεσματικότητα τη δική μας ! Βέβαια δεν είναι άμοιροι ευθυνών κι οι ηγήτορες παντός επιπέδου, οίτινες προεκλογικά για να καταρτίσουν τους συνδυασμούς τους τάζουν, τάζουν, ακολουθώντας τη ρήση του αείμνηστου Γέρου της Δημοκρατίας «Από το τάξιμο δεν έπαθε κανένας τίποτα».
      Τ’ αποτελέσματα δεν αργούν να φανούν, στη συνέχεια, με παράπονα, διαμαρτυρίες, διαφωνίες, αποχωρήσεις, διαγραφές, εξαιτίας των κακών διαπροσωπικών σχέσεων, των υποσχέσεων που δεν τηρήθηκαν και τελευταία, λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας ! Πότε είχαμε στην κοινοβουλευτική μας ιστορία, μόλις στην πρώτη διετία, δεκαπέντε (15) ανεξαρτητοποιήσεις, τρεις (3) παραιτήσεις από τη βουλευτική ιδιότητα και τη δημιουργία τριών (3) νέων πολιτικών κομμάτων ; [ Κι ακόμη την προσχώρηση βουλευτή, διαδοχικά, σε άλλα δυο κόμματα, απ’ αυτό που εκλέχτηκε; ] Ας τα δούμε αναλυτικά:

Στο ΠαΣοΚ

      Στις 4 Οκτωβρίου συμπλήρωσε η Κυβέρνηση δύο χρόνια στα υψηλά καθήκοντά της κι έχουν δει, μέχρι στιγμής, την ερυθρά κάρτα του αρχηγού τους έξι: Ο κ. Βασίλης. Οικονόμου, ο κ. Γιάννης Δημαράς, η κ. Σοφία Σακοράφα, ο κ. Βασίλης Παπαχρήστος , ο κ. Γιώργος Λιάνης, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κι η κ. Λούκα Κατσέλη.
      Μάλιστα οι δύο πρώτοι δημιούργησαν και κόμμα, το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών».
      Είχαν εκλεγεί με την πράσινη σημαία 160 κι έχουν μείνει 154. Επομένως, καταγράφονται απώλειες τής τάξεως του 4,38 %.
      Κατά τη γνώμη μου, καλύτερα έπραξαν κι είναι αξιέπαινοι οι Βουλευτές κ. κ. Γιώργος Φλωρίδης (Κιλκίς), Έκτωρ Νασιώκας (Λάρισας) και, χθες, ο Θωμάς Ρομπόπουλος (Α΄ Θεσσαλονίκης), οι οποίοι διαφώνησαν -είχαν αναμφίβολα το δικαίωμα- παραιτήθηκαν, όμως, κι από τη Βουλευτική τους ιδιότητα.
      Βέβαια είχαμε και το δημοσίευμα (4-10-2011) της γερμανικής έκδοσης των «Financial Times», σύμφωνα με το οποίο «ο Πρωθυπουργός είπε δύο φορές, σε συνεργάτες του, ότι προτίθεται να παραιτηθεί».
      Το προχθεσινό, κοινό άρθρο τριών κορυφαίων Υπουργών λέει πολύ περισσότερα από ό,τι νομίζουμε !

«Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο»

      Δεν έχουν ακόμη συμπληρωθεί δέκα μήνες κι η νικήτρια παράταξη, «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο», με επικεφαλής τον κ. Νάσο Γιακαλή, που ο κυρίαρχος Λαός στις περιφερειακές εκλογές τής είχε δώσει 25 έδρες, έχει μείνει με 23, γιατί έχουν αποχωρήσει δύο: Ο κ. Βαγγέλης Γιαρμαδούρος (από τη Λήμνο) κι ο κ. Μανώλης Βασιλειάς ( από τη Σάμο), για τους λόγους που εξήγησαν.
      Κατά συνέπεια οι απώλειες φτάνουν το 8%.

«Λαϊκή Ενότητα»

      Αλλά κι ο επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής Λέσβου, κ. Δημήτρης Φ.Βουνάτσος αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Στρατής Αλεξίου ανεξαρτητοποιήθηκε. Πρόσφατα κι ο κ. Απόστολος Πατέστος με τη δήλωσή του («Δ» 12-10-2011) ( «μύθος», στερείται ηγετικών προσόντων»,» ο «βασιλιάς είναι γυμνός» για τον επικεφαλής, «συνάδελφοι κ. ά.) έθεσε εαυτόν εκτός παρατάξεως Κι η κ. Ανθούλα Σουπιάδου – Βαμβουρέλλη τυπικά είναι εντός της παρατάξεως.
      Κι η λευκή ψήφος στις εκλογές τής Π.Ε.Δ. Β. Αιγαίου ( 19 Σεπτεμβρίου), από δημοτικό σύμβουλο τής πλειοψηφίας, ήταν στιγμιαία αντίδραση ή θα έχει και συνέχεια ;
      Εν πάση περιπτώσει, μένουμε στους τρεις και στο 11,11%, δεδομένου ότι από τους 27 έχει μείνει -ουσιαστικά -με 24.

Το μέλλον άδηλον …

      Βέβαια, σε καλύτερη μοίρα βρίσκεται ο και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Έχει συμπληρώσει διετία κι έχει τις λιγότερες απώλειες (4,38%). Αλλά κανένας δεν ξέρει τι ξημερώνει αύριο ή μεθαύριο με τις αξιότιμες κυρίες κι αξιότιμους κυρίους: Γ. Βούρο, Οδ. Βουδούρη, Λ. Γρηγοράκη, Δ. Λιντζέρη, Κ. Μπατζελή, Σ. Γιαννακά και Α. Νταλάρα κ.ά., που είναι μέλη της Κ. Ο. του κυβερνώντος κόμματος (με 43, 92%) όχι, όμως, και του Υπουργικού Συμβουλίου…
      Ο Θεός ας τους φωτίσει να πράξουν το καλό, όχι για το κόμμα τους, που ελάχιστους ενδιαφέρει πλέον, αλλά για τη χειμαζόμενη πατρίδα μας !
Στέλιος Ε. Παππάς
20-10-2011
------------------------------------------------------------------------------------
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ» http://www.dimokratis.gr 21-10-2011, σελ. 4
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στέλιος Ε. Παππάς την Δευ Οκτ 24, 2011 12:56 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Στέλιος Ε. Παππάς
ΜΗΤΣΑΚΟΣ
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: Παρ Δεκ 03, 2010 8:03 pm

Re: Στο ΠαΣοΚ & Παρατάξεις

Δημοσίευση από ΜΗΤΣΑΚΟΣ »

Λίγα λόγια και σταράτες κουβέντες (όπως θα έλεγε και ο Στρ. ΔΕΛΟΓΚΟΣ)...Το ζήτημα είναι ότι δυστυχώς στην Ελλάδα μας ο Έλληνας έχει μάθει να ακολουθεί το "γερμανικό πρότυπο", που μεταλαμπαδεύτηκε πολύ επιτυχημένα από την επανάσταση του 21΄και μετά και που οι Έλληνες χωρίς κόπο απορρόφησαν ως τρόπο ζωής , που σε συνδιασμό με το τουρκικό ραχάτι και το "τάξιμο" ,έφτασαν εδώ και ποιος ξέρει που ακόμα! Στο εξωτερικό οι Έλληνες είναι άλλοι άνθρωποι...τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε...ας μην επαναλαμβανόμαστε και ας κάνουμε ο καθένας ότι μπορεί για το καλό του Τόπου, (πρώτα απ' όλα για το καλό της οικογενείας του και του δικού του τόπου), χωρίς υστεροβουλίες, προσωπικές φιλοδοξίες (δεν είναι κακό να υπάρχουν, αρκεί να συνοδεύονται υπό το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας) ή μισαλλοδοξίες και κομματισμούς, διχασμένος σε μπλε , πράσινους , κόκκινους, ριγέ , πουά , κ.λπ.
Απάντηση