Πολεοδομούνται οι υγρότοποι της Γέρας;

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Μιχάλης Μπάκας
Επισκέπτης
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 13, 2011 1:06 pm

Πολεοδομούνται οι υγρότοποι της Γέρας;

Δημοσίευση από Μιχάλης Μπάκας »

Νέα μπαζώματα και η ατιμωρησία συνεχίζεται εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν κάνει πολλές φορέας κατά το παρελθόν αναφορές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία των υγροτόπων του Κόλπος της Γέρας. Τελευταία φορά ήταν τον περασμένο Ιούνιο, όταν είχαμε καταγγείλει στο Δήμο Λέσβου μπαζώματα στο έλος της Ευρειακής δίπλα από το Ιέρα Κλαμπ. Στην περιοχή βλέπουμε σκουπίδια παντού και μπάζα, υποβάθμιση σπάνιων υγροτόπων, στην προσπάθεια κάποιων ιδιωτών να κερδίσουν εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος αλλά του κοινωνικού συνόλου, «επενδύοντας» σε ένα παρωχημένο μοντέλο ανάπτυξης, που δεν έχει πια κανένα μέλλον.
Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα καθώς γίναμε και πάλι αποδέκτες καταγγελιών από πολίτες για την απόθεση μπάζων στην περιοχή πίσω από το Ιερα Κλαμπ. Στην ίδια περιοχή είχαμε καταγγείλει σε Δήμο και Νομαρχία τα παράνομα μπαζώματα τον Οκτώβριο του 2009 και όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που σας κοινοποιούμε, τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται και επεκτείνεται η παράνομη διάνοιξη δρόμου μέσα στον υγρότοπο, μεγάλος όγκων χωμάτων μεταφέρεται στην περιοχή για το μπάζωμα του υγροτόπου, ενώ από κάποιους έχει γίνει και περίφραξη οικοπέδων μέσα στον υγρότοπο λες και προχωράνε στην πολεοδόμηση της περιοχής!!!!
Οι Οικολόγοι Πράσινοι συναντήσαμε τον Αντιδήμαρχο Γέρας κ Αθανάση και τον ενημερώσαμε από κοντά για το ζήτημα και τους ζητήσαμε να παρέμβει αρμοδίως. Επιπρόσθετα προχωρήσαμε σε καταγγελία του συμβάντος στη Δνση Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενώ κοινοποίησαμε την καταγγελία και στο WWF Ελλάς, έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν όλοι για την προστασία της περιοχής, πριν έχουμε ακόμα πιο μεγάλες και μη αντιστρεπτές καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον. Στην αναφορά μας ζητάμε την Υπηρεσία να μας ενημερώσει και για τις ενέργειες που είχε κάνει για τις προηγούμενες αναφορές μας.
Από την πλευρά μας το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι όπως κατά το παρελθόν είχαμε δώσει μάχες για την προστασία των υγροτόπων, από παράνομα μπαζώματα και διανοίξεις δρόμων (εκκρεμεί ακόμα σχετική υπόθεση στα δικαστήρια) θα είμαστε και πάλι παρόντες για την προστασία της περιοχής από επίδοξους καταπατητές, είτε αυτοί είναι ιδιώτες είτε είναι κρατικοί λειτουργοί.
ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων
http://lesvosgreens.blogspot.com/2011/1 ... st_17.html
ΜΗΤΣΑΚΟΣ
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: Παρ Δεκ 03, 2010 8:03 pm

Re: Πολεοδομούνται οι υγρότοποι της Γέρας;

Δημοσίευση από ΜΗΤΣΑΚΟΣ »

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί και πως είναι τόσο δύσκολο να εντοπιστούν αυτοί οι οποίοι έχουν ήδη όπως λέγεται περιφράξει χώρους μέσα σε προστατευμένες περιοχές της NATURA ...Δε μπορούμε να μιλάμε για γνωστούς αγνώστους εδώ! Εφόσον υπάρχουν τα στοιχεία τους ή εφόσον μπορούν εύκολα να εντοπιστούν, αφενός να καταστραφούν οι περιφράξεις τους , αφού αποτελούν προϊόν εγκληματικών πράξεων και οι φερόμενοι ως "ιδιοκτήτες " να σταλούν στον Εισαγγελέα χειροπόδαρα μαζί με τα πειστήρια, αφού το έγκλημά τους είναι διαρκές!!!Ας κινηθεί επιτέλους ο Νόμος στην περιοχή και ας βρεθούν αυτοί που βεβηλώνουν αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις των σοβαρών τους εγκλημάτων.
Απάντηση