ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Συζητήσεις σχετικές με θέματα εκπαίδευσης.
Απάντηση
ΣΟΥΓΛΑΝΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Επισκέπτης
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 25, 2011 10:58 pm

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Δημοσίευση από ΣΟΥΓΛΑΝΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ »

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Του Μιλτιάδη Παν Σουγλάνη
Μηχανολόγου –Διευθυντή 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Μια δεύτερη σκέψη, στη συζήτηση που άρχισε ο συνάδελφος Παναγιώτης Χατζηβασιλείου, έρχομαι να διατυπώσω σχετικά με το άρθρο του, «Αξιοποίηση τίτλων σπουδών» που δημοσιεύτηκε σε τοπικές εφημερίδες
Οι διατριβές ως γνωστόν που εκπονούν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου το οποίο εκδίδει και τον μεταπτυχιακό τίτλο και κατατίθενται στην βιβλιοθήκη του, ηλεκτρονικά ή στην έντυπη μορφή για χρήση από τον κάθε ενδιαφερόμενο.
Η πρόταση του κ. Χ Βασιλείου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο αλλά με μια προϋπόθεση: Η κάθε διεύθυνση εκπαίδευσης να ζητά αντίγραφο από το Πανεπιστήμιο και με την άδεια του εκπονήσαντος η διατριβή να κατατίθεται στην βιβλιοθήκη της διεύθυνσης για χρήση…. Προσωπικά θα ένιωθα μεγάλη ηθική ικανοποίηση αν συνάδελφος συμβουλεύονταν την εργασία μου για παραπέρα μελέτη… και θα αποτελούσε την ύψιστη αμοιβή πλέον των μορίων που σαν ηθική ικανοποίηση μου «έδωσε» η υπηρεσία, τα οποία βέβαια θεωρώ «λίγα» σε σύγκριση με άλλες «κατηγορίες μορίων».
Πολύ σωστά παρατηρεί ο συνάδελφος ότι η κείμενη νομοθεσία αναγνωρίζει τα μεταπτυχιακά που προέρχονται από τμήματα όπως κοινωνιολογίας, κοινωνικής ανθρωπολογίας, περιβάλλοντος, πολιτισμικής τεχνολογίας γιατί αν μη τι άλλο ο διευθυντής δεν θα πρέπει να στερείται γνώσεων κοινωνικών επιστημών, ανθρωπολογίας αλλά ούτε και πληροφορικής και φυσικά διαχείρισης περιβάλλοντος.
Οι περισσότεροι, από ότι είμαι εις θέση να γνωρίζω από αυτούς τους «μεταπτυχιακούς διευθυντές» ιδίως τα τελευταία χρόνια, χωρίς να πάρουν εκπαιδευτική άδεια, χωρίς να λείψουν από την υπηρεσία τους και φυσικά με δικά τους έξοδα και όχι της υπηρεσίας και με πολύ κόπο και χρόνο, που τον στερούσαν από την οικογένεια και τα παιδιά τους κατόρθωσαν να αποκτήσουν το μεταπτυχιακό τίτλο, που η υπηρεσία τους αμείβει με 45 ευρώ μικτά. Με αυτό τον τρόπο όμως κάνουν πράξη την δια βίου εκπαίδευση και την συνεχή ενημέρωση τους σε επιστημονικά θέματα (μετέχοντας στην Πανεπιστημιακή κοινότητα) που αναμφισβήτητα αποβαίνει σε όφελος του τελικού αποδέκτη :του μαθητή.
Απάντηση