Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 10953
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παπάδος Γέρας

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς » Πέμ Οκτ 10, 2013 11:01 am

ΓΕΡΑ Σελίδα 8

Γράφει ο Δημ. Στουρνάρας     Θεέ μου φύλαξε με από τους φίλους μου γιατί από τους εχθρούς μου φυλάγομαι μόνος μου».
Αυτό θα ’πρεπε να λέει σε κάθε προσευχή του ο πρωθυπουργός και αν ο ίδιος θέλει να έχει τέτοιους φίλους, να τους χαίρεται, ο τόπος όμως και οι οπαδοί της παράταξης δεν του φταίνε σε τίποτα.

     Ας μελετήσει καλύτερα το μακαρίτη θείο του και ας λάβει σοβαρά υπ’ όψιν το άρθρο του Βύρωνα Πολύδωρα.
Ο κόσμος διαπιστώνει με αηδία ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά - δυστυχώς οι περισσότεροι - το κάνουνε για να οικονο-μήσουνε και όχι για να προσφέρουνε. Και ατυχώς μας προκύ¬πτουν και αχόρταγοι. Κρίμα για τους Έλληνες. Η σήψη είναι πολύ βαθιά και δεν ξέρουμε από που θα μας έρθει.

Η Κυβέρνηση για να εξυγιάνει την Ολυμπιακή σκέπτεται να χρυσώσει το προσωπικό με διάφορους τρόπους ή να βγει στη σύνταξη αφού εισπράξει ένα γερό πριμ ή να διορισθεί στο δημόσιο αλλά με μισθό που ήδη παίρνουνε.
Είναι μία «δίκαιη ανταμοιβή» για την ταλαιπωρία του Ελληνικού λαού που υπέστη τόσα χρόνια από τους δερβίσηδες της Ολυμπιακής και για το κατόρθωμα να καταντήσουν την εταιρεία όπως την κατάντησαν.
Τα ίδια θα γίνουν και με τον ΟΣΕ αν και εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα το πως θα υπολογίσει η κυβέρνηση τα κέρδη των υπαλλήλων από τα επί πλέον βαγόνια που μίσθωναν για τον εαυτό τους. Σίγουρα θα μπουν στο δημόσιο αλλά και σίγουρα θα ζητήσουν διαφυγόντα κέρδη.
Μια απορία έχω μόνο, γιατί τόση ευαισθησία γι αυτούς ή μάλλον μόνο γι’ αυτούς και για τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα τίποτα.
Η διαφορά εί,ναι ότι οι μεν μας δουλεύουνε, οι δε δου¬λεύουν.
Ποιος νοήμων; θα επέτρεπε την διέλευση παντός είδους οχημάτων στο λιμενοβραχίονα του Περάματος ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.
Το ωραίο είναι ότι όλοι διαμαρτύρονταν αλλά κανείς δεν έβλεπε ούτε άκουγε.
Φαίνεται ότι δεν υπήρχε κανείς υπεύθυνος ή και αν υπήρχε ήταν αλλού.
Εντύπωση μου έκανε η αδιαφορία των καταστηματαρχών και αυτοί «πέρα βρέχει» παρότι άκουσα πολλούς που απέφευ¬γαν το Πέραμα για τον παραπάνω λόγο.
Ευτύχημα πάντως το ότι δεν είχαμε κανένα ατύχημα. Τη γλιτώσαμε με μικρές υλικές ζημίες.
Και καλά οι ανευθυνουπεύθυνοι, οι οδηγοί έδειξαν ότι στε¬ρούνται παντελώς κυκλοφοριακής αγωγής.
Τ( ματο Ξ( για τι βλήμ< Κ( φίλο< στον Δημη τερά( να τη Τι ράγω Α μάς σ γένεΐί γωτώ• στον < Μι μία ω δείχνί Φτ μεγέθι πολύ.
Κά Τούρκ τα Ελί μπουν και...
Αμ; κάνου Ελλην Μα μου σι φίλοι» στα ύη Τελ Ευτ τους «• συμφέι Οι < ΝΑΤΟ τάρχη την είχ Περ τους Α Αφι το τεύχ «Ου κάστρο Εννι νταν ό< βρίσκο παραδί
Υπερβολική ταχύτητα, κορναρίσματα, κουβεντούλα με γνωστούς και το καυσαέριο να ρουφιέται από τους ανύπο¬πτους επισκέπτες μαζί με το καφεδάκι τους. Ντροπή.
Καλοκαίρι και οι Γεραγώτες το γλέντησαν για τα καλά, πολ¬λές και αξιόλογες οι καλλιτε¬χνικές εκδηλώσεις και άρτια οργανωμένες αφού ο Δήμαρχος χρησιμοποίησε όλο το βαρύ πυ¬ροβολικό του.
Συγχαρητήρια λοιπόν στους αντιδημάρχους κ.κ. Ψωμά, Φαιδά, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ραχάνη και βέβαια και στον ίδιο το Δήμαρχο που έδειχνε να το απολαμβάνει ιδιαίτερα.
Θα σταθώ λίγο στη συναυλία του Παράσχου Κουκούλη που εντυπώσιασε με τα τραγούδια του όλους τους Γεραγώτες στην παρουσίαση των μελοποιημένων από τον ίδιο στίχων που δημοσίευσε στην εφημερίδα μας.
Το κοινό τον αποθέωσε και μαζί του και τον Στέλιο Ευαγγελινό όταν ο δημιουργός τον αποκάλεσε δάσκαλό του.
Να σημειώσω ότι στίχοι του Στέλιου Ευαγγελινού έχουν ήδη μελοποιηθεί από τον συνθέτη Σιμιτζή.
Χάσανε όσοι δεν ανέβηκαν του Αγίου Φανουρίου στον Κα- ρυώνα. Ωραίο τοπίο πολύ πράσινο, πολύ περιποιημένο το εκ-κλησάκι, θαυμάσια η θεία λειτουργία και εμπνευσμένη η ομιλία του αρχιερατικού επιτρόπου Γέρας πατέρα Γεωργίου που φυσικά αναφερόταν στο βίο του Αγίου. Και του χρόνου.

Ο ιερός ναός Ταξιαρχών Παπάδου είναι διατηρητέο μνη¬μείο και ως εκ τούτου η συντήρησή του απαιτεί ορισμένες δια¬δικασίες οι οποίες έχουν γίνει αλλά μόλις φτάσαμε στο δια ταύτα άκρα του τάφου σιωπή. Εν τω μεταξύ το καμπαναριό εί¬ναι έτοιμο να πέσει και αλίμονο... <ττον τυχερό.
Καλείται κάθε αρμόδιος να επέμβει.


Παιδιά πάοτε το αλλιώς που λέει και η νεολαία μας.
Ναι για πρώτη φορά απευθύνομαι στα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου και θέλω να τους πω ότι είμαι ο πρώτος που ανα γνωρίζω ότι διαθέτουν χρόνο μερικοί ίσως και χρήματα και αγωνίζονται ανιδιοτελώς για το σύλλογο.
Όμως πρέπει να ξέρουν ότι ο καθρέφτης του συλλόγου εί¬ναι η εφημερίδα και αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από μένα. Το τελευταίο τεύχος ήταν απαράδεκτο και καλό θα ήταν να μην επαναληφθεί.
Λάθη επί λαθών που δείχνει ότι κανένας δεν έριξε μια ματιό πριν κυκλοφορήσει.. Σημειώνω ότι τα λάθη μου τα επεσήμαναν Γεραγώτες που τη διάβασαν πριν από εμένα.
Επίσης φίλος Γεραγώτης μου επισημαίνει ότι η σελίδα στο, διαδίκτυο έχει να ενημερωθεί, πάνω από ένα χρόνο.
Αλλος φίλος ρωτάει γιατί με καλεί και γιατί πάω κάθε χρό¬νο στην εκπομπή του κ. Παππά.
Απαντώ: Κατ’ αρχήν γιατί με καλεί ο κ. Παππάς πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο, αν όμως παρακολουθούσατε την εκπομπτ νομίζω ότι το εξήγησε στον πρόλογό του. Τώρα γιατί πηγαίνω θα σας απαντήσω ότι πάω για πολλούς λόγους.
Πρώτος λόγος είναι γιατί να μην πάω.
Δεύτερος λόγος είναι ότι ο άνθρωπος μου κάνει την τιμή και με καλεί και δεν υπάρχει λόγος να μην πάω.
Στέλιος Ε. Παππάς

Απάντηση