Ελένη Ε. Μάγειρα

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 10951
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παπάδος Γέρας

Ελένη Ε. Μάγειρα

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς » Παρ Οκτ 23, 2009 10:51 pm

Η συνδημότισσά μας
Ελένη E. Μάγειρα
Εκλέχτηκε Λέκτορας
στην Ιατρική Αθηνών

Κατάγεται από τον Παπάδο, όπου κι ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Είναι κόρη του Στρατή και της Μελπομένης (Μένης) Μάγειρα. Σημαντικό στήριγμα σε κάθε της προσπάθεια είναι ο σύζυγός της, Παναγιώτης Πολίτης, καρδιολόγος - εντατικολόγος στη Μ.Ε.Θ. του Ευαγγελισμού.
Πρόσφατα εκλέχτηκε παμψηφεί Λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολούθως, εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Παλαιοκήπου.
Συνέχισε τις σπουδές της στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α., όπου εργάστηκε ως post doctoral fellow για δυο χρόνια. Τότε συμμετείχε επιτυχώς στις εξετάσεις του ECFMG (Step2).
Ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στην Παθολογία και τον Ιούλιο του 2005 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Παθολογίας.
Αργότερα εξειδικεύτηκε στην Εντατικολογία. Κατά την ίδια χρονική περίοδο ολοκλήρωσε το πειραματικό έργο τής διατριβής της κι έλαβε τον τίτλο της Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «άριστα».
Ασχολήθηκε με την παρακλίνια εκπαίδευση των 5ετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής και συμμετείχε στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών των νοσηλευτών.
Ακόμη έλαβε μέρος σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την ανοσογενετική βάση ασθενειών. Στο πλαίσιο της διεκπεραίωσης της διατριβής της εργάστηκε στο εργαστήριο Ιστοσυμβατότητας κι Ανοσολογίας του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός».
Πολλές είναι επίσης οι δημοσιεύσεις της, σε ξενόγλωσσα και ελληνικά, περιοδικά. Έχει συγγράψει ακόμη κεφάλαια σε βιβλία και μια μονογραφία.
Έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε συνέδρια, διεθνή κι ελληνικά.
Έχει εργαστεί στην Α΄ Παθολογική και στην Α΄ Πανεπιστημιακή κλινική της Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «O Ευαγγελισμός». Κι από το Δεκέμβριο του 2008 είναι επιμελήτρια Β΄ στο Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά «Τζάνειο».
Έχει τιμηθεί για το επιστημονικό της έργο με σημαντικά βραβεία, διακρίσεις κι υποτροφίες.
Σίγουρα η κ. Μάγειρα έχει κάνει πολύ περισσότερα από τα ελάχιστα που έχουμε γράψει, λόγω περιορισμένου χώρου. Της ευχόμαστε, μετά την πρόσφατη, άξια εκλογή της ως λέκτορα, να συνεχίσει μ’ αυτούς τους ρυθμούς για το καλό τής επιστήμης και των συνανθρώπων μας. Με πολύ ενδιαφέρον, χαρά και περηφάνια θα παρακολουθούμε τη λαμπρή εξέλιξή της.


Στέλιος Ε. Παππάς

-----------------------------------------
«ΤΟ ΒΗΜΑ της Γέρας» φ.7, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Στέλιος Ε. Παππάς

Απάντηση