Καμπαναριό Παππάδου: Ένα χρόνιο, άλυτο ζήτημα

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 11260
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Καμπαναριό Παππάδου: Ένα χρόνιο, άλυτο ζήτημα

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς » Κυρ Νοέμ 24, 2019 8:59 pm

Το συνημμένο 20191114_090721.jpg δεν είναι πλέον διαθέσιμο
Δ.. Στουρνάρας.png
     21.11.2019

     Για πολλοστή φορά, δυστυχώς, αναγκάζομαι να ασχοληθώ με ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να έχει λυθεί... πριν καν προκύψει. Πρόκειται για το καμπαναριό του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παπάδου. Εδώ και ένδεκα (αριθμός 11) χρόνια είναι και παραμένει ετοιμόρροπο το καμπαναριό της εκκλησίας στο κέντρο του χωριού. Να πούμε ότι αν δεν επενέβαινε ένας ντόπιος εργολάβος σίγουρα τόσα χρόνια θα είχε καταρρεύσει.     

     Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς. Την παραγωγικότητα του δημόσιου τομέα. Μερικά χρόνια για να προκηρυχθεί η μελέτη, μερικά χρόνια να πραγματοποιηθεί η μελέτη, μερικά χρόνια να ελεγχθεί η μελέτη, βάλε και λίγα χρόνια να εγκριθεί από τη Ναοδομία και τώρα αναμένουμε. Αυτό είναι το σύγχρονο Ελληνικό κράτος. Ένα μικρό έργο που είναι άκρως επκίνδυνο για τους διερχόμενους κατοίκους. Δηλαδή πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να ξυπνήσουν οι αρμόδιοι.

     Μιλάει η κυβέρνηση για πάταξη της γραφειοκρατίας. Πώς; Όταν επιστήμονες υπάλληλοι του Δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα θέλουν μερικά χρόνια για μερικές από τις παραπάνω εργασίες χωρίς να τους ελέγχει κανείς. Θα μου πείτε τι κάνουν και αυτοί, συντονίζονται με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, που μόνο υπόσχονται αλλά τίποτα δεν γίνεται. Αγαπητοί αρμόδιοι μην ενοχλείστε, συνεχίστε τον ύπνο σας, ο μισθός σας κάθε μήνα θα μπαίνει στο λογαριασμό σας, χωρίς να είναι ανάγκη να κουράζεστε και προ παντός μην αγχώνεστε, όπως κάνει και η Ιερά Μητρόπολη, δεν την απασχολεί καθόλου το πρόβλημα.

     Έχει αφήσει μόνους τους ιερείς που προσπαθούν μέρα-νύχτα, αλλά κάποια στιγμή θα απελπιστούν και αυτοί και θα τα παρατήσουν. Ελπίζω και πιστεύω να μας προστατεύει ο Θεός από κάποιο ατύχημα, γιατί καμιά φορά, αν ο μη γένοιτο συμβεί, επεμβαίνει κάποιος εισαγγελέας και τότε αυτοί που κοιμούνται τώρα ήσυχοι, θα χάσουν τον ύπνο τους.

==========================

     • Ο πρώτος, που ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο
καμπαναριό τού Ι. Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παππάδου, ήταν
ο κ. Δημήτρης Στουρνάρας, το 2008!

     • Ευχόμαστε να είναι και το τελευταίο για το θέμα αυτό.
Έντεκα (11) χρόνια, δεν είναι και λίγα!
Στέλιος Ε. Παππάς

Απάντηση