Ανεμόμυλος Περάματος

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 10986
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παπάδος Γέρας

Ανεμόμυλος Περάματος

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς » Κυρ Οκτ 20, 2019 11:38 pm

20190119_095031.jpg
     9-
     Το σύμβολο του Περάματος της ΓΕΡΑΣ της Λέσβου.

     Στόχος η λειτουργία του και η επισκεψιμότητά του όλο τον χρόνο από τουρίστες-κατοίκους-σχολεία. Ειδική μελέτη ανάδειξης του μνημείου καθώς και του περιβάλλοντος χώρου, ο οποίος είναι απαράδεκτος. Με τη σωστή διαμόρφωση του χώρου να παρέχει τη δυνατότητα για υπαίθριες εκδηλώσεις μικρής κλίμακας.

     10- Η παραλία στην είσοδο του Περάματος (από Μυτιλήνη) στη θέση «ΤΑΜΠΑΚΑΡΙΟ αντί να είναι χώρος έλξης για τους επισκέπτες, αλλά και για τους κατοίκους Περάματος - ΓΕΡΑΣ απολαμβάνει την πλήρη εγκατάλειψη εδώ και 12 χρόνια. Καμία φροντίδα. Κάποιοι εθελοντές κάνουν τα απαραίτητα για να μην είναι ένας ακόμη σκουπιδότοπος. Μετά από μελέτη, μια υποτυπώδη εγκατάσταση για τους λουόμενους.

     11- Το ρέμα - δρόμος «Αγ. Αναστασίας»

     Στη θέση «Ταμπακαριό» στην άκρη της παραλίας «Ταμπακαριού». Εγκατάλειψη -καμία φροντίδα από Περιφέρεια κι αρχές για πάρα πολλά χρονιά, χειμώνα - καλοκαίρι.

     Το χειμώνα επικίνδυνη κατάσταση και αποκλεισμούς για ήμερες με το νερό στα 40-50 εκ. Καλοκαίρι βρωμιά από όπου περνάει όλος ο κόσμος μαζί η Τ.Α. Αρχές, αλλά κανέναν δεν τον αγγίζει.

     Ο δρόμος από το γεφύρι και μετά προς την «Αγ. Αναστασία» στενεύει σημαντικά, οπότε σε μια έκτακτη ανάγκη θα έχουμε ΤΡΑΓΙΚΑ αποτελέσματα και δεν έχει καθαριστεί πότε πριν τον χειμώνα.

     12- Επαρκής σήμανση των δρόμων - αξόνων με πινακίδες - διαγραμμίσεις κλπ. Και η τακτική συντήρησή τους.
Στέλιος Ε. Παππάς

Απάντηση