Απομακρύνεται ο ιερέας από τον Ιάκωβο

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 11260
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

Απομακρύνεται ο ιερέας από τον Ιάκωβο

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς » Σάβ Ιούλ 27, 2019 6:44 pm

Ι. Ν. Αγ. Βλασσίου.jpg
     ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΚΑΔΟΥ


     Δυσφορία έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Πλακάδου της Γέρος η απόφαση του μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου, να απομακρύνει τον «ερέα της ενορίας, τον οποίο έχει καλέσει να εγκαταλείψει το πόστο του με το αιτιολογικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς , καθώς ο παπάς τραγούδησε σε πανηγύρια των χωριών της Γέρος.

     Ο ιερέας ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο μία δεύτερη ευκαιρία εισπράττοντας αρνητική απάντηση, ενώ την Κυριακή το πρωί μετά το τέλος της Λειτουργίας οι κάτοικοι της περιοχής με τους αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους συζητούσαν για το εν6εχόμενο συγκέντρωσης υπογραφών.

     Σημειωτέον πως πρόκειται για άμισθο κληρικό, ο οποίος βρέθηκε στην ενορία του Αyίου Βλασσίου, που είναι μία από τις μικρότερες του νησιού μας και οι κάτοικοι 6εν θέλουν να τον χάσουν θεωρώντας ότι είναι σωστός στο πνευματικά του «καθήκοντα

     Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ενορία του Πλακάδου μετά την προ αρκετών ετών συνταξιοδότηση του επί δεκαετίες εφημέριου του χωριού. Χρήστου Φραντζή, αδυνατεί να εξασφαλίσει σε μόνιμη βάση εφημέριο , καθώς π έλλειψή ιερέων και σης δυο μητροπόλεις του νησιού μας είναι εμφανέστατη.

      22.7.2019 | «ΤΑ ΝΕΑ της Λέσβου»


============================================


     Απομάκρυνση άμισθου ιερέα

     Στον Πλακάδο

     30.7.2019 | «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ»

     Για απρεπή συμπεριφορά επειδή τραγούδησε στο πανηγύρι του Αγ. Γρηγορίου. Δυσαρέσκεια από τους κατοίκους του χωριού για την απόφαση του Μητροπολίτη, που τον κάλεσε σε απολογία.

     Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη μικρή κοινότητα του Πλακάδου Γέρας, η είδηση ότι ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης απομακρύνει τον άμισθο ιερέα της ενορίας του Αγίου Βλασίου, επειδή τραγούδησε σε πανηγύρι.

     Η απίστευτη αυτή ιστορία, είδε το φως της δημοσιότητας πριν από μερικές ημέρες, όταν ο πατήρ Ιωάννης κλήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη, για να συζητήσει με το Μητροπολίτη. Ο Σεβασμιότατος, φαίνεται ότι ζήτησε εξηγήσεις από τον ιερέα για τη συμπεριφορά του, που προφανώς θεωρήθηκε ανάρμοστη.

     Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


==============================================================================================

     Σ χ ό λ ι α

     Facebook • Oμάδα:

     «Παππάδος»


     «Παππάδος (2)»


     «Παππάδος (3)»     Χρονολόγιο
Στέλιος Ε. Παππάς

Απάντηση