Έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην Λέσβο- Ανακοίνωση από τον Δήμο Λέσβου

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 10815
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παπάδος Γέρας

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην Λέσβο- Ανακοίνωση από τον Δήμο Λέσβου

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς » Κυρ Ιούλ 14, 2019 9:54 am

Εκτακτα  κ.  φ..jpg
========================================================================


     Αναλυτικές προγνώσεις καιρού για τη Λέσβο


========================================================================

     13.7.2019

     Από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου επισημαίνεται σχετικά με τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. ενδεχομένως να πλήξουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου την Κυριακή 14.7.2019 ότι οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

     Για ακόμη μια φορά τονίζουμε ότι οι κάτοικοι σε περίπτωση εμφάνισης των φαινομένων θα πρέπει να συμμορφώνονται στις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας και να συνεργάζονται σύμφωνα με τις υποδείξεις τους.

     Στους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων που κοινοποιούνται οι Οδηγίες, παρακαλούνται να ενημερώσουν τους δημότες τους με τον πιο πρόσφορο τρόπο και να βρίσκονται σε σχετική ετοιμότητα για λήψη πρόσθετων οδηγιών

     Πηγή: Lesvospost.com

==============================================================
Καταιγίδες.jpg
     Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

     • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

     • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

     Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

     Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

     • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

     • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

     • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Στέλιος Ε. Παππάς

Απάντηση