Στη Γέρα θα ξέρουν κάθε μέρα...

Συζητήσεις σχετικές με την περιοχή της Γέρας.
Απάντηση
Πάρις Ν. Μαλιάκας
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 285
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 03, 2011 12:37 pm

Στη Γέρα θα ξέρουν κάθε μέρα...

Δημοσίευση από Πάρις Ν. Μαλιάκας » Πέμ Ιουν 06, 2019 9:03 pm

61879221_1537724679695216_7626478366996037632_o.jpg

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία από το Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Γέρας

Όσο λειτουργεί η αντιπυρική περίοδος η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη εκδίδει Χάρτη Επικινδυνότητας.

Ο Χάρτης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Η σύνταξη και έκδοση του Χάρτη αποτελεί διεθνή πρακτική, ειδικότερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω δασικών πυρκαγιών, με κύριο στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων στην ενίσχυση της ετοιμότητάς τους για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα, η έκδοση του Χάρτη αποσκοπεί και στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, ώστε να αποτραπούν ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν την έναρξη δασικής πυρκαγιάς από αμέλεια.

Είναι σημαντικό πολίτες να ενημερώνονται τόσο για τις περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς, όσο και για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας.

Το Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Γέρας ανέλαβε την πρωτοβουλία να τοποθετήσει πινακίδα που θα ενημερώνει καθημερινά τους πολίτες για την επικινδυνότητα.

Όπως αναφέρουν: "Άλλη μια προσφορά του κλιμακίου της Γέρας προς τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας. Για να ξέρουμε την καθημερινή κατάσταση επικινδυνότητας του νησιού μας και να είμαστε σε επαγρύπνηση αν χρειάζεται. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστούμε στον κύριο Γιάννη Τσανταρλιώτη (προωθήν) για την συνεχόμενη στήριξη του σε κάθε μας ενέργεια."

https://www.lesvosnews.net

Απάντηση