Αστυνομία της δράσης και αστυνομία της αδράνειας

Θέματα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις Δημόσιες υπηρεσίες, γενικής αστυνόμευσης - τροχαίας και σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 10986
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παπάδος Γέρας

Αστυνομία της δράσης και αστυνομία της αδράνειας

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς » Κυρ Δεκ 03, 2017 5:14 pm

ΕΛ-ΑΣ.png
ΕΛ-ΑΣ.png (16.46 KiB) Προβλήθηκε 847 φορές
     Ήταν μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας να μπει στο κύκλωμα του Λεμπιδάκη, να τους εντοπίσει, να τους παρακολουθεί επί δύο μήνες και την κατάλληλη στιγμή να τους συλλάβει και να απελευθερώσει τον πολίτη. Αυτή είναι η αστυνομία της δράσης που θέλει το σύνολο των πολιτών για να νιώθει ασφάλεια.

     Υπάρχει όμως και μια άλλη αστυνομία η οποία δεν εξέρχεται σχεδόν καθόλου του αστυνομικού καταστήματος και ας συνωθούνται τα τροχοφόρα στους κεντρικούς δρόμους, ας καταλαμβάνονται τα πεζοδρόμια από αυτοκίνητα και μηχανάκια, ας μένουν οι ζωοκλοπές και οι διαρρήξεις ανεξιχνίαστες και καρφάκι να μην τους καίγεται. Να ενδιαφέρονται περισσότερο για τις προσωπικές τους δουλειές και όχι για το κυρίως επάγγελμα για το οποίο πληρώνονται. Δεν υπάρχει πειθαρχία στο κομμάτι αυτό της αστυνομίας. Οι προϊστάμενοι, μερικές φορές, αποφεύγουν να κάνουν το καθήκον τους. Η κατάσταση αυτή της ασυδοσίας σε κομμάτι της αστυνομίας δεν μπορεί να συνεχιστεί.

     Κύριοι αστυνομικοί διευθυντές, βγείτε απ’ τα γραφεία σας και επισκεφτείτε και την ενδοχώρα του νησιού.


     «ΕΜΠΡΟΣ» | Στήλη: «Σταράτες Κουβέντες» 12.10.2017

-----------------------------------------------

     Τα έντονα γράμματα ( bold) δικά μου.
Στέλιος Ε. Παππάς

Απάντηση