Δημιουργία γραφείου Συνηγόρου τού Πολίτη στη Μυτιλήνη - Δηλώσεις κ. Ανδρέα Ι. Ποττάκη για Μόρια και προσφυγικό

Θέματα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις Δημόσιες υπηρεσίες, γενικής αστυνόμευσης - τροχαίας και σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 10988
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παπάδος Γέρας

Δημιουργία γραφείου Συνηγόρου τού Πολίτη στη Μυτιλήνη - Δηλώσεις κ. Ανδρέα Ι. Ποττάκη για Μόρια και προσφυγικό

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς » Σάβ Σεπ 02, 2017 9:17 pm

Ανδρέας Ποττάκης.jpg
     31.8.2017

     Την ύπαρξη ενός ευρύτερου σχεδιασμού που θα διαρκέσει όλο το χρόνο και θα έχει και συνέχεια σύμφωνα με τον οποίο θα πραγματοποιούνται περιοδικές επισκέψεις σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ι. Ποττάκης, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις που πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες στα νησιά του βορείου Αιγαίου συνοδεία κλιμακίου ειδικών επιστημόνων της Ανεξάρτητης Αρχής.

     «Υπάρχει σειρά θεμάτων που απασχολούν εμάς είτε μέσω αναφορών που γίνονται σε εμάς από τους πολίτες είτε για ζητήματα που λαμβάνουμε γνώση και θέλουμε να έχουμε ιδία άποψη. Και για τα οποία επειδή ακριβώς θέλουμε να έχουμε ιδία άποψη και τεκμηριωμένη θέση κρίνουμε ότι επιβάλλεται να είμαστε παρόντες. Να πηγαίνουμε δηλαδή και να το βλέπουμε, να κάνουμε αυτοψίες, παίρνουμε καταθέσεις, κάνουμε συνεντεύξεις. [...]

Συνήγορος.jpg
     Συνήγορος του πολίτη

     [...]

     Ο Συνήγορος για την αυτοδιοίκηση

     Οι δήμοι και οι περιφέρειες διαχειρίζονται μεγάλο μέρος των θεμάτων της καθημερινής μας ζωής. Οι δήμοι είναι, μεταξύ άλλων, υπεύθυνοι για υπηρεσίες και υποδομές που έχουν ζωτική σημασία για τον πολίτη: αστική και δημοτική κατάσταση, δόμηση, κοινόχρηστοι χώροι, ύδρευση-αποχέτευση, καθαριότητα, ανταποδοτικές υπηρεσίες κ.λπ. Οι περιφέρειες ασκούν αρμοδιότητες προγραμματισμού, ανάπτυξης και παρακολούθησης σε ποικίλους παραγωγικούς τομείς (κτηνοτροφία, αλιεία, γεωργία, ενέργεια κ.ά.), εξειδικεύουν και καταρτίζουν προγράμματα υποστήριξης της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, συντονίζουν και υλοποιούν αναπτυξιακά προγράμματα, καθώς και δράσεις σχετικές με τις μεταφορές, την επικοινωνία, τη χωροταξία και το περιβάλλον κ.λπ.

     Έχοντας πια διερευνήσει μεγάλο αριθμό υποθέσεων που αφορούν την αυτοδιοίκηση, ο Συνήγορος του Πολίτη αναδεικνύει την εμπειρία του σε κάποια επιλεγμένα θέματα. Ο στόχος είναι διπλός: να παρουσιάσει την καθημερινή δράση του στο σημαντικό αυτό πεδίο, αλλά και να αποτελέσει πηγή πληροφόρησης για τα ευρύτερα προβλήματα του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

     Η ιστοσελίδα αυτή συμβάλλει στην ενημέρωση των δημοτών και να [...]


     Απουσία ενημέρωσης διαπιστώνει ο Συνήγορος του πολιτη

     «ΤΑ ΝΕΑ της Λέσβου» 04.9.2017

========================================================

      Σχετικό δημοσίευμα

     Συνήγορος του Πολίτη

      Ο Συνήγορος του Πολίτη είναι ανεξάρτητη αρχή. Ιδρύθηκε με τον Νόμο 2477/1997 και ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Οκτωβρίου 1998. Το νομοθετικό πλαίσιο της λειτουργίας του ρυθμίζεται από τις διατάξεις του Ν. 3094 /2003. Παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν και από το 1998 έχει δεχθεί περισσότερες από 130.000 αναφορές. [...]
Στέλιος Ε. Παππάς

Απάντηση