«Εκδήλωση συζήτηση: Συνηγορώντας με τον Πολίτη»

Θέματα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις Δημόσιες υπηρεσίες, γενικής αστυνόμευσης - τροχαίας και σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 11156
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παππάδος Γέρας

«Εκδήλωση συζήτηση: Συνηγορώντας με τον Πολίτη»

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς » Δευ Δεκ 12, 2016 7:22 pm

Πολίτης.png
Πολίτης.png (96.44 KiB) Προβλήθηκε 1153 φορές
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ


Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2016


     Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Πολιτείας στην «Πρωτοβουλία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση» και της υλοποίησης του 3ου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση, το οποίο περιλαμβάνει δράσεις ενίσχυσης της κοινωνικής λογοδοσίας και καθιέρωσης διαδικασιών επίλυσης διαφορών μεταξύ των πολιτών και του Δημοσίου, οργανώνεται στο χώρο του Impact Ηub Athens, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. εκδήλωση – συζήτηση για τη νομοθετική ρύθμιση της Διαμεσολάβησης, ως διαδικασίας επίλυσης διαφορών μεταξύ πολιτών και Δημοσίου. Η εκδήλωση οργανώνεται ύστερα από πρωτοβουλία του Υπουργού Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη σε συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη.

     Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων, των δικαστικών σωμάτων, των επιστημονικών ενώσεων, των ανεξάρτητων αρχών, λοιπών θεσμών διαμεσολάβησης και της κοινωνίας των πολιτών.

     Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο Συνήγορος του Πολίτη Α. Ποττάκης. Θα ακολουθήσει συζήτηση επί συγκεκριμένων ερωτημάτων με σκοπό να αναδειχθούν οι διαδικασίες που είναι δεκτικές θεσμικής διαμεσολάβησης, οι περιπτώσεις που θα έπρεπε να εξαιρεθούν, η υποχρεωτικότητα ή μη του σταδίου της θεσμικής διαμεσολάβησης, η βέλτιστη διαδικασία κατάρτισης μητρώου διαμεσολαβητών, οι κίνδυνοι αποτυχίας της θεσμικής διαμεσολάβησης και οι προτεινόμενοι τρόποι αντιμετώπισής τους.

     Η εκδήλωση θα κλείσει με τη σύνοψη των συμπερασμάτων της συζήτησης εκ μέρους των διοργανωτών.


[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[

     Χ. Βερναρδάκης: Στην τελική ευθεία ο Θεσμός του Διαμεσολαβητή

     16 Δεκεμβρίου 2016

     «Γνωρίζαμε όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, ότι από τη μία πλευρά έπρεπε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων που βρέθηκαν λόγω μνημονίων είτε απολυμένοι είτε σε διαθεσιμότητα, και από την άλλη πλευρά το μέλημα μας ήταν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες»

     Περισσότερα:
http://www.avgi.gr/article/10842/774221 ... mesolabete
Στέλιος Ε. Παππάς

Απάντηση