"ΕΘΝΙΚΗ" ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ & ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Θέματα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις Δημόσιες υπηρεσίες, γενικής αστυνόμευσης - τροχαίας και σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Απάντηση
ΜΗΤΣΑΚΟΣ
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: Παρ Δεκ 03, 2010 8:03 pm

"ΕΘΝΙΚΗ" ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ & ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Δημοσίευση από ΜΗΤΣΑΚΟΣ » Παρ Μαρ 25, 2011 8:21 pm

Με αφορμή τη σημερινή τριπλή εορτή (25 Μαρτίου 1821-Ευαγγελισμός-3οι Χαιρετισμοί) και περιορίζοντας αυτούς στο πρώτο σκέλος -που μπορώ να έχω άποψη- λέω τα εξής:
Παλαιότερα - έμαθα- ότι "υποχρεώνονταν" οι Έλληνες πολίτες να αναρτούν τις Ελληνικές σημαίες στα σπίτια τους στις Εθνικές εορτές. Να σκεφτείτε ότι ήταν πολύ κοντά χρονικά σε αυτά τα γεγονότα... Στις μέρες μας φτάσαμε να ψάχνουμε με το τηλεσκόπιο για να δούμε Ελληνική σημαία σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις... Δε μιλάω για τις κρατικές υπηρεσίες που οφείλουν εκ του Νόμου να έχουν τη σημαία μας έξωθεν αυτών (ας μην πω κάτι για την κατάσταση που τις αναρτούν γιατί θα πιάσουμε μεγάλη κουβέντα...).Πόσοι άραγε βάλαμε σήμερα το εθνικό μας σύμβολο ΨΗΛΑ!!! εκεί που του αρμόζει να βρίσκεται; Φωνάζουμε όλοι για τα εθνικά μας συμφέροντα και για τις εθνικές μας διεκδικήσεις και για την εθνική μας ταυτότητα και για την εθνική μας κληρονομιά και και και και , αλλά μάλλον έχουμε ξεχάσει... Έχουμε ξεχάσει ότι γι' αυτή τη σημαία έχει χυθεί πολύ αίμα...έχουμε ξεχάσει ότι γι' αυτή τη σημαία πολέμησαν χιλιάδες εν μέσω κακουχιών , για μία σπιθαμή γης -που τόσο εύκολα στις μέρες μας διακυβεύεται η ακαιρεότητά της- για να εδραιωθούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα σε γη , θάλασσα και αέρα... Όμως όταν ένας λαός ξεχνά τις αξίες του , τα ιδανικά του, το παρελθόν του, ακόμη και το παρόν του, τότε μάλλον δεν οδεύει σωστά!!! Το λένε οι "σοφοί της ανθρωπότητας". Δεν είναι στη μη εμφάνιση της σημαίας ως Εθνικό σύμβολο αλλά στο ότι το χρωστάμε σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν γι΄αυτή κρατώντας την αγκαλιά για να μην πέσει στα χέρια των εχθρών. Εμείς όμως ξεχνάμε, ή αν θές γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τέτοιες καταστάσεις, ευχόμαστε να μη τις ξαναζήσει η χώρα μας , αλλά όταν έρχεται η στιγμή της σημαίας την καίμε , "ξεχνάμε!!!" Και δεν ξεχνάμε απλώς σε ποιους οφείλουμε την ελευθερία μας σήμερα και στο τι σημαίνει ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ , αλλά όταν διδεται το παράγγελμα για ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των πεσόντων υπέρ πατρίδος , μόνο σιγή δεν τηρείται , ή όταν ακούγεται το "αιωνία η μνήμη" στα τελούμενα τρισάγια σε αυτές τις εκδηλώσεις , κάποιοι - δυστυχώς αρκετά μεγάλοι ώστε να μην έχουν ούτε μία δικαιολογία ότι "δεν ξέρω" - ούτε καν σταματάνε τις συνομιλίες τους περί ανέμων και υδάτων και προφανώς απαξιώνουν αυτό το οποίο ζουν εξαιτίας αυτών τω ν ηρώων. Εκτός αν αυτοί δεν ήταν ήρωες γι' αυτούς , ή η λευτεριά γι' αυτούς τους "πατριώτες" δεν είναι σημαντική , δεν είναι υπολογίσιμη, θεωρείται δεδομένη κλπ.κλπ.κλπ. Ο ομιλητής όμως στην εκκλησία σήμερα το πρωί το είπε στο λόγο του ...ποιοι τον άκουσαν όμως πραγματικά; Έλληνες μην κοιμάστε!!! Γρηγορείτε!!!

Απάντηση