ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο κόλπο για να σας κλέψουν στο σπίτι σας!

Θέματα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις Δημόσιες υπηρεσίες, γενικής αστυνόμευσης - τροχαίας και σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Απάντηση
ΜΗΤΣΑΚΟΣ
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: Παρ Δεκ 03, 2010 8:03 pm

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο κόλπο για να σας κλέψουν στο σπίτι σας!

Δημοσίευση από ΜΗΤΣΑΚΟΣ » Πέμ Δεκ 29, 2011 4:17 pm

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο κόλπο επιτηδείων για να σας κλέψουν στο σπίτι σας!


Μάθετε τί έχουν σκαρφιστεί κάποιοι επιτήδειοι προκειμένου να σας κλέψουν στο σπίτι σας και ενημερώστε τους γνωστούς σας τουλάχιστον...


Αφού σας παρακολουθήσουν, σας παίρνουν κάποια στιγμή τηλέφωνο και σας λένε ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την τηλεφωνική σας γραμμή (π.χ. δημιουργεί παράσιτα σε άλλες γραμμές) ή ότι θα χρειαστεί να αναβαθμιστεί η γραμμή και χρειάζεται να έρθει κάποιος τεχνικός για να επιληφθεί επί του θέματος. Εσείς ανυποψίαστοι ανοίγετε με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να μπουν μέσα στο σπίτι και να σας ληστέψουν.


ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ λοιπόν δεν θα πρέπει να ανοίγετε σε τέτοιου είδους τεχνικό την πόρτα, αν προηγουμένως δεν τον έχετε καλέσει εσείς. Σε περίπτωση που αυτός επιμείνει καλέστε στην υπηρεσία του (π.χ. ΟΤΕ) και επιβεβαιώστε ότι όντως ο συγκεκριμένος τεχνικός έχει αποσταλεί απ' αυτή για να επιληφθεί κάποιου τεχνικού θέματος. Μπορείτε βέβαια να καλέσετε και αμέσως την αστυνομία!
Ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχει διακοπή της τηλεφωνικής υπηρεσίας δεν θα πρέπει να ανοίγετε, αν δεν επιβεβαιώσετε πρώτα ότι όντως αυτό συμβαίνει (μπορείτε να καλέσετε την αρμόδια υπηρεσία από το κινητό σας για επιβεβαίωση).


Επίσης, αν δείτε στη γειτονιά σας κάποιο μηχανάκι ή αυτοκίνητο για αρκετές μέρες σταθμευμένο στο ίδιο σημείο, τότε αυτό ίσως αποτελεί μια ένδειξη ότι στην περιοχή σχεδιάζεται ληστεία! Αμέσως μόλις το συνειδητοποιήσετε θα πρέπει να καλέσετε στην αστυνομία για να επιληφθεί επί του θέματος. Αν σας αντιμετωπίσουν με αδιαφορία θα πρέπει να επιμείνετε και ίσως και να τους απειλήσετε με καταγγελία στην περίπτωση που σας πουν ότι δεν πρόκειται να το ελέγξουν. Φροντίστε μόνο πριν τους τηλεφωνήστε να γνωρίζετε τον αριθμό κυκλοφορίας του ύποπτου οχήματος.


Υ.Γ.


Κάτι ανάλογο θα μπορούσαν να σας πουν και για το ρεύμα του σπιτιού, ότι υπάρχει π.χ. διαρροή ρεύματος, ή για το νερό, ότι υπάρχει π.χ. διαρροή νερού.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο κόλπο επιτηδείων για να σας κλέψουν στο σπίτι σας! http://24wro.blogspot.com/2011/12/blog- ... z1hvtQzAxT

Προς το παρόν στο νησί μας δεν είχαμε τέτοια κρούσματα εκτός από τον νεαρό ΔΑΜΔΑΝΙΩΤΗ που ξεγελά ηλικιωμένους κυρίως αποσπώντας τους μικροποσά ως δήθεν γνωστός συγγενών των θυμάτων του, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορεί να γίνει η αρχή! Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά! Εξάλλου το έγκλημα εξελίσσεται...ας είμαστε προφυλαγμένοι!

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΗΜ
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 157
Εγγραφή: Τρί Δεκ 20, 2011 9:49 am

Re: ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο κόλπο για να σας κλέψουν στο σπίτι σ

Δημοσίευση από ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΗΜ » Τετ Μαρ 21, 2012 5:04 pm

Πολύ προσοχή,γιατί πέρασαν οί έποχές πού μπορούσες νά αφήσεις τό σπίτι ανοικτό.Θά πρέπει νά προσέχουμε καί τήν σκιά μας,καί νά μήν αφήνουμε σέ εμφανή σημεία ,μέσα στό αυτοκίνητο ,κινητά .GPS,τσάντες ,χρήματα.

Απάντηση