«Μην περιμένετε από τις δικαστικές αποφάσεις»

Θέματα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις Δημόσιες υπηρεσίες, γενικής αστυνόμευσης - τροχαίας και σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 10801
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παπάδος Γέρας

«Μην περιμένετε από τις δικαστικές αποφάσεις»

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς » Σάβ Οκτ 27, 2018 7:13 pm

Ι.Κ.Α.jpg
Ι.Κ.Α.jpg (9.05 KiB) Προβλήθηκε 3398 φορές
     ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α.

      Έγγραφο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας έδωσε στη δημοσιότητα χθες η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., με αφορμή τις ερωτήσεις μελών της, κατόπιν της απόφασης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που προβλέπει να επιστραφούν αναδρομικά τα παρακρατηθέντα σε συνταξιούχο: Το Δώρο Χριστουγέννων, Δώρο Πάσχα, Επίδομα Αδείας από την κύρια, την Επικουρική σύνταξη και τις κρατήσεις που έγιναν με τον ν.4093/2012 για όσους είχαν άθροισμα σε κύριες και επικουρικές συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ.
Ο.Σ. ΙΚΑ.png
     Όπως διευκρινίζεται από τη συνταξιουχική οργάνωση, «επειδή η απόφαση δημιουργεί προσδοκίες διευκρινίζεται πως είναι πρωτόδικη και ο Ε.Φ.Κ.Α. έκανε έφεση. Τέτοιες αποφάσεις έχουν βγει κι άλλες και ακολουθούν τον μακροχρόνιο δρόμο της δικαιοσύνης που αν τελικά τελεσιδικήσουν έρχονται οι κυβερνήσεις και τις καταργούν με νόμο», σημειώνουν εκπρόσωποι των συνταξιούχων υπενθυμίζοντας πως αυτό έγινε και με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Ιούνιο του 2015, που έκρινε αντισυνταγματικό το κόψιμο των συντάξεων. Η απόφαση αυτή του ΣτΕ που πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Να διακοπεί η κατάργηση των δώρων και να δίνονται κανονικά σε όλους τους συνταξιούχους», ακυρώνει την μείωση στο σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης για ποσό άνω των 1.000 ευρώ. Ωστόσο αυτή η απόφαση, όπως και άλλες πρωτόδικες αποφάσεις, που αφορά όλους τους συνταξιούχους δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

     Σ. ΣΑΜ.

     «ΤΑ ΝΕΑ της Λέσβου» 16.10.2018
Στέλιος Ε. Παππάς

Απάντηση