Ποιοι απαντούν στις επιστολές;

Θέματα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις Δημόσιες υπηρεσίες, γενικής αστυνόμευσης - τροχαίας και σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 10986
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παπάδος Γέρας

Ποιοι απαντούν στις επιστολές;

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς » Πέμ Δεκ 28, 2017 11:58 pm

Πολίτες.png
     «ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»     


     «Να σέβομαι τον πολίτη. Ν’ απαντώ στον πολίτη». Αυτή ήταν η απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου: τι απεκόμισε, τι «διδάχθηκε» από τα πέντε χρόνια της θητείας του στην Εσπερία, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, μέχρι τότε ευρωβουλευτής, το 1999.

     Κι ο Λαός που ανταμείβει αυτούς που τον σέβονται τον εξέλεξε Βουλευτή, το 2000 και το 2004, που είχε ως συνέπεια να οριστεί Υπουργός Υγείας και πρόσφατα τον εξέλεξε Δήμαρχο στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας.

     Ενα πείραμα

     Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ωστόσο, ότι προεκλογικά όλοι ομνύουν στο όνομα του πολίτη και κυριαρχούν τα συνθήματα: «Προτεραιότητα στον πολίτη», «Στο επίκεντρό ο πολίτης», «Η πολιτική έχει στο κέντρο τον πολίτη». Την επομένη, όμως, των εκλογών τι επακολουθεί;

     Ενας συμπολίτης μας, για τον λόγο αυτό, έκανε ένα ενδιαφέρον πείραμα, για να διαπιστώσει, όπως έγραψε στην αθηναϊκή εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» (15-3-2004), ποιοι από τους πολιτικούς σέβονται μετεκλογικά και υπολογίζουν τους απλούς πολίτες. Έτσι, λοιπόν, τους έστειλε ολιγόλογες επιστολές με διάφορες επισημάνσεις που άπτονται προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.

     Και ιδού οι διαπιστώσεις του: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντά ο ίδιος σε όλες τις επιστολές. [Εννοούσε τον κ. Κωστή Στεφανόπουλο, την ίδια, όμως, τακτική, όπως πληροφορούμαι, ακολουθεί κι ο σημερινός Πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας.] Το γραφείο του πρωθυπουργού απαντά σε κάθε επιστολή με αποδέκτη τον κ. Κώστα Σημίτη. Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου κι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη απαντούν επίσης.

      Δεν απαντούν οι κ. κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο γεν. γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Πέτρος Ευθυμίου, Νίκος Χριστοδουλάκης, Ν. Γκεσούλης, Ν. Κωνσταντόπουλος κι η Γιάννα Αγγελοπούλου (...)».

     Διαπιστώσεις

     Ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου απαντά το αργότερο μέσα σε δύο μέρες, επίσης με προθυμία απαντούν και σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα:

     Η κ. Φώφη Γεννηματά, όπως κι ο αείμνηστος πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο ευρωβουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Σταύρος Σκοπελίτης, ο πρώην Υφυπουργός κ. Φραγκλίνος Παπαδέλλης κι ο Διευθυντής του Ιδρύματος «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου» κ. Δημήτρης Χαλκιώτης.

     Απεναντίας, νέα πολιτικός, με εντυπωσιακό ξεκίνημα, προτιμά τη ... σιωπή, ήτις, απεδείχθη, ότι εις την πολιτικήν, δεν είναι πάντα ... χρυσός.

     Οι Υπηρεσίες μας

     Κι αυτά, ως προς τις συνήθειες, καλές ή κακές των ηγητόρων μας. Ενδιαφέρουσες μεν, αλλά αναμφίβολα πιο ουσιαστικές είναι οι απαντήσεις των υπ' αυτών Υπηρεσιών. Τουλάχιστον εκείνων των πολιτικών μας, που ασκούν εξουσία. Γι' αυτό και θ' ασχοληθώ στο επόμενο με αυτές, που ενίοτε είναι συναρπαστικές.

     Στέλιος Ε. Παππάς

     «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ» 5 Ιανουαρίου 2007, σελ. 4 και «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» 9 Ιανουαρίου 2007, σελ 2

     Σημ. Η παραπάνω φωτογραφία προστέθηκε, σύμφωνα με την αρχή τού «Πίνακά» μας: το κείμενο να συνοδεύεται πάντα με εικόνα, που ξεκουράζει τον αναγνώστη.
Στέλιος Ε. Παππάς

Απάντηση