“Διαζύγιο” Κύτελη – Φραγκόπουλου

Θέματα σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 10988
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παπάδος Γέρας

“Διαζύγιο” Κύτελη – Φραγκόπουλου

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς » Τετ Οκτ 30, 2019 9:11 pm

ΝτΛ -31-10-2019.jpg
     31.10.2019 | Ντίνα Βερβέρη

      Από νωρίς ξεκίνησαν οι ανεξαρτητοποιήσεις και οι διαγραφές στην παράταξη Κύτελη, που πλέον θα πρέπει να πορευτεί με οριακή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και με εύθραυστες ισορροπίες που είχαν φανεί από την αρχή. Ο Κώστας Φραγκόπουλος αποτελεί και τυπικά παρελθόν από το συνδυασμό της Δημοτικής Αρχής, γεγονός που ήταν θέμα χρόνου μετά τις δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Θερμής στα «Νέα της Λέσβου» αρχές Αυγούστου για ανήθικη και ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Κύτελη απέναντί του λόγω της αθέτησης της υπόσχεσής του ν’ αναλάβει την Προεδρία του Λιμενικού ταμείου. Η οριστική ρήξη ήρθε μετά την απόφαση να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο για την εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Β. Αιγαίου…..

     Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβο


===================================================

     Εκτός «κυβερνώσας» παράταξης ο Κώστας Φραγκόπουλος

     Τι είπε και «έθεσε εαυτόν εκτός» κατά Στρατή Κύτελη - Δείτε το Βίντεο

     30.10. 2019 | Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
Κ. Φραγκόπουλος.jpg
     Εκτός της «κυβερνώσας παράταξης» του Δήμου Μυτιλήνης βρίσκεται από χτες ο Κώστας Φραγκόπουλος, ο οποίος δηλώνει δυσαρεστημένος στο «Ν» από τη στάση του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

     Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

     «Ο κ. Φραγκόπουλος, συνοδοιπόρος μέχρι τώρα στην Δημοτική μας παράταξη, με τις σημερινές του δηλώσεις, έθεσε τον εαυτό του εκτός του συνδυασμού μας. Σεβαστή η απόφαση του, απομένει στον συνδυασμό μας να αποφασίσει αντίστοιχα».

     Δείτε τι δήλωσε στην Τηλεόραση Μυτιλήνης χτες ο Κ. Φραγκόπουλος:

================================================================

     «Μικρόψυχος και ασυνεπής ο Στρατής Κύτελης» δρα κατ’ εντολών «ανώτερης θεότητας»!

     Ο αποχωρών Κώστας Φραγκόπουλος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το περιβάλλον του Δημάρχου Μυτιλήνης

     30/10/2019 | Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ

     Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν για τον Κώστα Φραγκόπουλο ο αποκλεισμός του από τις υποψηφιότητες για τους αντιπροσώπους της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου την περασμένη Παρασκευή, όταν του το ανακοίνωσαν «οι συμβουλάτορες του κ. Κύτελη, αυτοί που ουσιαστικά ασκούν καθοδηγητικό, θα έλεγα, ρόλο σε ολόκληρη την ομάδα». Ήδη είχε προχωρήσει σε δηλώσεις στο δημοτικό συμβούλιο για το κολυμβητήριο, ενώ σήμερα ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ανακοίνωσε ότι έθεσε εαυτόν εκτός.

     • Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

===============================================================

«ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΜΗ»Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ | Φραγκόπουλος vs Κύτελη!

     "Μακριά κι... όχι αγαπημένοι" !


     Δεν βρέθηκε, όπως φαίνεται, σημείο σύγκλισης μεταξύ του Δημάρχου, Στρατή Κύτελη και του Δημοτικού Συμβούλου, Κώστα Φραγκόπουλου για να αρθεί η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε μεταξύ τους το καλοκαίρι και έτσι ο πρώην Δήμαρχος της Θερμής, αν και εξελέγη με την πλειοψηφία, κρατά αποστάσεις, μεταφορικά και κυριολεκτικά, από την Δημοτική Αρχή.

     Τόσο στη συνεδρίαση για τις δημαιρεσίες, όσο και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Φραγκόπουλος απείχε από τα έδρανα των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, ενώ απείχε και από τις θέσεις που εξέφραζαν σε αρκετά θέματα. Μάλιστα, κατά την συζήτηση του ορισμού των μελών της Διοίκησης στο Λιμενικό Ταμείο, ο Δημοτικός Σύμβουλος δήλωσε ότι θα απείχε της ψηφοφορίας, όπως και έκανε.

     Θυμίζουμε ότι, όπως είχαν γράψει αποκλειστικά τα "Νέα της Λέσβου" από τον Αύγουστο, ο κ. Φραγκόπουλος δυσαρεστήθηκε σφόδρα με την στάση του Δημάρχου, ο οποίος - όπως υποστηρίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος - του πρότεινε την θέση του Προέδρου στβ,Λιμενικό Ταμείο, αλλά στη συνέχεια την πήρε πίσω! Αν δεν είχε εξασφαλίσει η Δημοτική Αρχή την πλειοψηφία μέσω της σύμπραξης με την παράταξη Ζαφειρίου, θα είχε ήδη σοβαρό πρόβλημα στην λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, ενώ ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή...

     Ν. Β.

     «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» | 08.10.2019


================================================================

     «ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΜΗ»Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

     Φραγκόπουλος vs Κύτελη!

     28.8.2019 | «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ»
      Γράφει η Ντίνα Βερβέρη | ververi@nealesvou.gr


     Με όρεξη για δουλειά, αλλά όχι και την "δύναμη της ενότητας" που επεδίω ξε από την πρώτη στιγμή ο Στρατής Κύτελης (όπως είναι και το όνομα του συνδυασμού του) θα ξεκινήσει την θητεία της η νέα Δημοτική Αρχή από την επόμενη εβδομάδα. Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας παρέστησαν οι 15 από τους 16 Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης, αφού ο Κώστας Φραγκόπουλος έχει διαχωρίσει την θέση του, όπως είχαμε γράψει από τις αρχές του μήνα, όταν ανακοινώθηκε η σύνθεση της Δημοτικής Αρχής, ενώ με δήλωσή του στα "Νέα της Λέσβου" επιτίθεται προσωπικά στο νέο Δήμαρχο, χαρακτηρίζοντας «υποτιμητική και ανάρμοστη την συμπεριφορά του απέναντί του». Με άλλα λόγια οι ισορροπίες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ήδη εύθραυστες και ο Στρατής Κύτελης θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα ενδοπαραταξιακά ζητήματα που έχουν προκύψει πριν αναλάβει ακόμη επίσημα τα καθήκοντά του.

====================================================

      Λάβρος ο Δημοτικός Σύμβουλος
εναντίον του Δημάρχου για την αθέτηση
του λόγου που του είχε δώσει για την
ανάληψη της θέσης του Προέδρου του
Λιμενικού Ταμείου


====================================================

     Η σύσκεψη των μελών της νέας Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας, όπως είχε ζητήσει από την επόμενη ημέρα των εκλογών ο Στρ. Κύτελης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, η πολιτική προστασία κ.λπ, ενώ παραλληλία οι νέοι αντιδήμαρχοι παρέδωσαν στον Δήμαρχο τα σχέδια δράσης για τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας τους. Στη συνέχεια, τέθηκαν χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των εξαγγελιών του συνδυασμού σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα, όπως η ανάπλαση του λιμανιού, το νέο Κολυμβητήριο, η νότια παράκαμψη, κ.ά.

     Αυτό όμως που συζητήθηκε έντονα στο περιθώριο της σύσκεψης ήταν η απουσία του πρώην Δημάρχου της Θερμής, η οποία ερμηνεύτηκε ως μια στάση που εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη μη συμμετοχή του στο σχήμα της Δημοτικής Αρχής. Πράγματι, όπως δήλωσε ο κ. Φραγκόπουλος στα "Ν.τ.Λ.", δεν έχει κανένα σκοπό να μετέχει στη νέα Διοίκηση του Δήμου, μετά από τις αποφάσεις που έλαβε ο Δήμαρχος. «Ο κόσμος με ψήφισε για Δημοτικό Σύμβουλο και θα ασκήσω τα καθήκοντα μου εις το ακέραιο. Εφόσον όμως ο νέος Δήμαρχος πήρε πίσω την πρόταση που μου έκανε για την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετέχω στη Δημοτική Αρχή. Αν μου έλεγε εξ αρχής ότι δεν θα αναλάβω κάποια θέση, δεν θα είχα απολύτως κανένα πρόβλημα. Αλλά ο ίδιος μου έκανε μια συγκεκριμένη πρόταση την οποία ακύρωσε. Η στάση του ήταν υποτιμητική και ανάρμοστη απέναντι στο πρόσωπό μου και αναρωτιέμαι αν θα τηρήσει τις υποσχέσεις του απέναντι στον κόσμο», τόνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος.

=============================================

      Του πρότεινα δύο Αντιδημαρχίες
και δεν τις δέχτηκε», απαντά ο Στρ.
Κύτελης


============================================

     Σύμφωνα με τον κ. Φραγκόπουλο η συζήτηση για την ανάληψη της θέσης του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου είχε γίνει στο τέλος Ιουλίου και όταν ο ίδιος απάντησε θετικά, ο Στρατής Κύτελης έκανε πίσω και αποφάσισε να κρατήσει ο ίδιος την προεδρία του Οργανισμού.
Στη συνέχεια, έγιναν κάποιες προσπάθειες από τον Δήμαρχο για την ανάθεση αρμοδιοτήτων Αντιδημάρχου, αλλά "το γυαλί είχε ήδη ραγίσει" για τον Δημοτικό Σύμβουλο.

     «Αρνήθηκε δύο Αντιδημαρχίες»

     Απαντώντας στις δηλώσεις Φραγκόπουλου, ο κ. Κύτελης δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση, αλλά
αρκέστηκε να πει ότι πριν από την ανακοίνωση του σχήματος της Δημοτικής Αρχής είχαν γίνει συζητήσεις με όλα τα στελέχη της παράταξης για τις θέσεις ευθύνης που έπρεπε να κατανεμηθούν. Στην πορεία, αποφάσισε να κρατήσει ο ίδιος την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου (όπως έκανε και ο Σπύρος Γαληνός) τουλάχιστον για το πρώτο χρονικό διάστημα. Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του κ. Φραγκόπουλου ο Δήμαρχος είπε ότι του πρότεινε να αναλάβει δύο Αντιδημαρχίες, αλλά απάντησε αρνητικά.
Στέλιος Ε. Παππάς

Απάντηση