«ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΜΗ»Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ | Φραγκόπουλος vs Κύτελη!

Θέματα σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση
Απάντηση
Στέλιος Ε. Παππάς
Συγγραφέας
Δημοσιεύσεις: 10710
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 10:16 am
Τοποθεσία: Παπάδος Γέρας

«ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΜΗ»Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ | Φραγκόπουλος vs Κύτελη!

Δημοσίευση από Στέλιος Ε. Παππάς » Τετ Οκτ 30, 2019 9:08 pm

     "Μακριά κι... όχι αγαπημένοι" !
Κ. Φραγκόπουλος.jpg
     Δεν βρέθηκε, όπως φαίνεται, σημείο σύγκλισης μεταξύ του Δημάρχου, Στρατή Κύτελη και του Δημοτικού Συμβούλου, Κώστα Φραγκόπουλου για να αρθεί η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε μεταξύ τους το καλοκαίρι και έτσι ο πρώην Δήμαρχος της Θερμής, αν και εξελέγη με την πλειοψηφία, κρατά αποστάσεις, μεταφορικά και κυριολεκτικά, από την Δημοτική Αρχή.

     Τόσο στη συνεδρίαση για τις δημαιρεσίες, όσο και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Φραγκόπουλος απείχε από τα έδρανα των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, ενώ απείχε και από τις θέσεις που εξέφραζαν σε αρκετά θέματα. Μάλιστα, κατά την συζήτηση του ορισμού των μελών της Διοίκησης στο Λιμενικό Ταμείο, ο Δημοτικός Σύμβουλος δήλωσε ότι θα απείχε της ψηφοφορίας, όπως και έκανε.

     Θυμίζουμε ότι, όπως είχαν γράψει αποκλειστικά τα "Νέα της Λέσβου" από τον Αύγουστο, ο κ. Φραγκόπουλος δυσαρεστήθηκε σφόδρα με την στάση του Δημάρχου, ο οποίος - όπως υποστηρίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος - του πρότεινε την θέση του Προέδρου στβ,Λιμενικό Ταμείο, αλλά στη συνέχεια την πήρε πίσω! Αν δεν είχε εξασφαλίσει η Δημοτική Αρχή την πλειοψηφία μέσω της σύμπραξης με την παράταξη Ζαφειρίου, θα είχε ήδη σοβαρό πρόβλημα στην λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, ενώ ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή...

     Ν. Β.

     «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» | 08.10.2019


================================================================

     «ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΜΗ»Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

     Φραγκόπουλος vs Κύτελη!

     28.8.2019 | Γράφει η Ντίνα Βερβέρη
     ververi@nealesvou.gr
Φραγκόπουλος-Κύτελης.png
Φραγκόπουλος-Κύτελης.png (80.96 KiB) Προβλήθηκε 49 φορές
     Με όρεξη για δουλειά, αλλά όχι και την "δύναμη της ενότητας" που επεδίω ξε από την πρώτη στιγμή ο Στρατής Κύτελης (όπως είναι και το όνομα του συνδυασμού του) θα ξεκινήσει την θητεία της η νέα Δημοτική Αρχή από την επόμενη εβδομάδα. Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας παρέστησαν οι 15 από τους 16 Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης, αφού ο Κώστας Φραγκόπουλος έχει διαχωρίσει την θέση του, όπως είχαμε γράψει από τις αρχές του μήνα, όταν ανακοινώθηκε η σύνθεση της Δημοτικής Αρχής, ενώ με δήλωσή του στα "Νέα της Λέσβου" επιτίθεται προσωπικά στο νέο Δήμαρχο, χαρακτηρίζοντας «υποτιμητική και ανάρμοστη την συμπεριφορά του απέναντί του». Με άλλα λόγια οι ισορροπίες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ήδη εύθραυστες και ο Στρατής Κύτελης θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα ενδοπαραταξιακά ζητήματα που έχουν προκύψει πριν αναλάβει ακόμη επίσημα τα καθήκοντά του.

====================================================

      Λάβρος ο Δημοτικός Σύμβουλος
εναντίον του Δημάρχου για την αθέτηση
του λόγου που του είχε δώσει για την
ανάληψη της θέσης του Προέδρου του
Λιμενικού Ταμείου


====================================================

     Η σύσκεψη των μελών της νέας Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας, όπως είχε ζητήσει από την επόμενη ημέρα των εκλογών ο Στρ. Κύτελης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, η πολιτική προστασία κ.λπ, ενώ παραλληλία οι νέοι αντιδήμαρχοι παρέδωσαν στον Δήμαρχο τα σχέδια δράσης για τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας τους. Στη συνέχεια, τέθηκαν χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των εξαγγελιών του συνδυασμού σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα, όπως η ανάπλαση του λιμανιού, το νέο Κολυμβητήριο, η νότια παράκαμψη, κ.ά.

     Αυτό όμως που συζητήθηκε έντονα στο περιθώριο της σύσκεψης ήταν η απουσία του πρώην Δημάρχου της Θερμής, η οποία ερμηνεύτηκε ως μια στάση που εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη μη συμμετοχή του στο σχήμα της Δημοτικής Αρχής. Πράγματι, όπως δήλωσε ο κ. Φραγκόπουλος στα "Ν.τ.Λ.", δεν έχει κανένα σκοπό να μετέχει στη νέα Διοίκηση του Δήμου, μετά από τις αποφάσεις που έλαβε ο Δήμαρχος. «Ο κόσμος με ψήφισε για Δημοτικό Σύμβουλο και θα ασκήσω τα καθήκοντα μου εις το ακέραιο. Εφόσον όμως ο νέος Δήμαρχος πήρε πίσω την πρόταση που μου έκανε για την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετέχω στη Δημοτική Αρχή. Αν μου έλεγε εξ αρχής ότι δεν θα αναλάβω κάποια θέση, δεν θα είχα απολύτως κανένα πρόβλημα. Αλλά ο ίδιος μου έκανε μια συγκεκριμένη πρόταση την οποία ακύρωσε. Η στάση του ήταν υποτιμητική και ανάρμοστη απέναντι στο πρόσωπό μου και αναρωτιέμαι αν θα τηρήσει τις υποσχέσεις του απέναντι στον κόσμο», τόνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος.

=============================================

      Του πρότεινα δύο Αντιδημαρχίες
και δεν τις δέχτηκε», απαντά ο Στρ.
Κύτελης


============================================

     Σύμφωνα με τον κ. Φραγκόπουλο η συζήτηση για την ανάληψη της θέσης του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου είχε γίνει στο τέλος Ιουλίου και όταν ο ίδιος απάντησε θετικά, ο Στρατής Κύτελης έκανε πίσω και αποφάσισε να κρατήσει ο ίδιος την προεδρία του Οργανισμού.
Στη συνέχεια, έγιναν κάποιες προσπάθειες από τον Δήμαρχο για την ανάθεση αρμοδιοτήτων Αντιδημάρχου, αλλά "το γυαλί είχε ήδη ραγίσει" για τον Δημοτικό Σύμβουλο.

     «Αρνήθηκε δύο Αντιδημαρχίες»

     Απαντώντας στις δηλώσεις Φραγκόπουλου, ο κ. Κύτελης δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση, αλλά
αρκέστηκε να πει ότι πριν από την ανακοίνωση του σχήματος της Δημοτικής Αρχής είχαν γίνει συζητήσεις με όλα τα στελέχη της παράταξης για τις θέσεις ευθύνης που έπρεπε να κατανεμηθούν. Στην πορεία, αποφάσισε να κρατήσει ο ίδιος την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου (όπως έκανε και ο Σπύρος Γαληνός) τουλάχιστον για το πρώτο χρονικό διάστημα. Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του κ. Φραγκόπουλου ο Δήμαρχος είπε ότι του πρότεινε να αναλάβει δύο Αντιδημαρχίες, αλλά απάντησε αρνητικά.
Στέλιος Ε. Παππάς

Απάντηση